10 Ιαν 2010

"Ξεκάπνισε" το εξάσφαιρο

Σε έναν αγώνα γεμάτο από πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ, ο Παναιγειρατικός ξεκίνησε με νίκη τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη νέα χρονιά. Οι "Φρουροί της Αχαΐας" επικράτησαν έναντι των Μustang με σκορ 6-3 στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής με τον Δημήτρη Μοτσάκο να πετυχαίνει χατ-τρικ, τον Κώστα Πάτση να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα του ΑΟΠ, τον Λουκά Λαζαρίδη να φτάνει τα τέσσερα τέρματα στο πρωτάθλημα και τον Μάριο Μάντζο να βάζει "μελανόλευκη" υπογραφή για τον επίλογο του ματς. Ο Παναιγειρατικός έφτασε τις επτά νίκες στο πρωτάθλημα κι οδεύει με πολύ καλή ψυχολογία στο ντέρμπυ με αντίπαλο τον Πανφραπεδαϊκό το ερχόμενο Σάββατο.

Εκπλήξεις έκρυβε η 8άδα!

Ο Διονύσης Μάντζος κι ο Θανάσης Θωμάς καθυστέρησαν για περίπου πέντε λεπτά να φθάσουν στα γήπεδα του Ελαιώνα με αποτέλεσμα ο Γιώργος Ντοάς να ξεκινήσει τον αγώνα ως τερματοφύλακας (!). Την αμυντική γραμμή του ΑΟΠ απάρτιζαν οι Πάτσης-Λάμπρου-Μπούρας ενώ την βασική 8άδα των "μελανόλευκων" συμπλήρωναν οι Σαραντουλάκης, Παπανικολάου, Κρεκούκιας και Μοτσάκος.

"Μελανόλευκη" κυριαρχία στο α' μέρος

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναιγειρατικό να δείχνει ιδιαίτερα ορεξάτος από τα πρώτα κιόλας λεπτά, με κύριο εκφραστή των επιθετικών του ενεργειών τον Δημήτρη Μοτσάκο. Ο 17χρονος στράικερ αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνου και προειδοποίησε πολλάκις τους Mustang, για να τους εκτελέσει με κοντινό σουτ περίπου με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα (μόλις κατέφθασε ο Διονύσης Μάντζος στο γήπεδο) και να ανοίξει το σκορ στο "Γήπεδο 4". Τότε ο Άρης Μπούρας αφήνει τη θέση του στον Γιώργο Ντοά που περνά στο κέντρο της άμυνας και ο Διονύσης Μάντζος κάθεται κάτω από τα δοκάρια του ΑΟΠ. Τα πανηγύρια των ποδοσφαιριστών του Παναιγειρατικού δεν πρόλαβαν να κοπάσουν για πολύ, καθώς ο Δημήτρης Μοτσάκος σκοράρει με το γόνατο, σε συνδυασμό και με τον λάθος υπολογισμό της μπάλας από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, και βάζει τον ΑΟΠ με δύο γκολ μπροστά στο σκορ. Τα πράγματα έδειχναν να είναι αρκετά ευνοϊκά και το παιχνίδι να φαντάζει σαν ένα εύκολο απόγευμα για τον Παναιγειρατικό καθώς οι "μελανόλευκοι" "πετούσαν στα σκουπίδια" τη μία ευκαιρία μετά την άλλη ενώ η αριστερή πλευρά χαρακτηρίστηκε από την ήρεμη και δημιουργική δύναμη του Ανδρέα Καραμπάση που αντικατέστησε τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη. Ωστόσο, από το πουθενά έρχεται ένα γκολ των Mustang λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το α' μέρος βρήκε τους Αιγειράτες να προηγούνται με σκορ 2-1.

Ξέσπασμα μετά την ισοφάριση

Η έναρξη του β' ημιχρόνου δεν έδειξε να φέρνει νέο... αέρα στον αγώνα καθώς τα πράγματα κυλούσαν με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με τον Παναιγειρατικού να δημιουργεί και να χάνει ευκαιρίες. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου μίλησε και χθες καθώς οι Mustang ισφοαρίζουν σε μια ανύποπτη φάση με δυνατό σουτ από μακρινή απόσταση. Η ισοφάριση των "Cars" αποδείχτηκε εν τέλει λάθος για τους αντιπάλους του Παναιγειρατικού καθώς αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές των Αχαιών που συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις, σε μία από τις οποίες ο Ανδρέας Καραμπάσης ανατράπηκε ακριβώς στη γραμμή της μεγάλης περιοχής (διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτυ οι άνθρωποι του ΑΟΠ) και ο διαιτητής έδωσε φάουλ. Ο Φίλιππος Κρεκούκιας κι ο Κώστας Πάτσης έκαναν τη δική τους έξυπνη κομπίνα, καθώς την ώρα που όλοι περίμεναν το σουτ από τον "Κrek10" εκείνος έστρωσε στον αμαρκάριστο Πάτση που με υπέροχο αριστερό πλασέ έβαλε εκ νέου τον ΑΟΠ μπροστά στο σκορ προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των "μελανόλευκων". Απο πολύ ωραίο δυνατό σουτ του Δημήτρη Μοτσάκου λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε το 4-2, με τον Λουκά Λαζαρίδη , τον Θανάση Θωμά και τον Μάριο Μάντζο να περνούν στον αγωνιστικό χώρο. Οι δύο πρώτοι συνεργάζονται άψογα με τον Θανάση να ξεπερνά με υπέροχο τρόπο έναν αμυντικό και να γυρίζει όμορφα στον "Lazman" που με κοντινό πλασέ ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 5-2.

Ντεμπούτο για Κατσούρη

Πολλά χαμόγελα κι ένα ζεστό χειροκρότημα για τον Πέτρο Κατσούρη περιελάμβανε το χθεσινο ματς που μετά το πέμπτο γκολ του Λουκά Λαζαρίδη, ο "Πετράν" περνά στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας τη θέση του στα αριστερά της άμυνας. Είχε να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα από τις 8 Νοεμβρίου 2008 με αντίπαλο τότε την Piaston Villa.

"Super Mario" και λήξη

Οι Mustang μειώνουν σε 5-3 με κοντινό πλασέ ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πτοεί τους "μελανόλευκους" που εξακολούθησαν να δημιουργούν ευκαιρίες. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Πέτρος Παπανικολάου περνάει κάθετη μπαλιά στον Λουκά Λαζαρίδη που ντριμπλάρει με υπέροχο τρόπο έναν αντίπαλο και πασάρει στον Μάριο Μάντζο που ξεπερνά τον τελευταίο αμυντικό και σκοράρει με δυνατό σουτ για να ακουστεί αμέσως το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση.
Οι "μελανόλευκοι" πέτυχαν με επαγγελματικό τρόπο την πρώτη τους νίκη με τελικό σκορ 6-3 και πλέον πηγαίνουν στο μεγάλο ντέρμπυ του ερχόμενου Σαββάτου με αντίπαλο τον Πανφραπεδαϊκό με πολύ καλή ψυχολογία.

Για την Ιστορία, το 2010 για τον Παναιγειρατικό εγκαινίασαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Κώστας Πάτσης, Άρης Μπούρας, Γιάννης Λάμπρου, Πέτρος Κατσούρης, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Πέτρος Παπανικολάου, Φίλιππος Κρεκούκιας, Δημήτρης Μοτσάκος, Ανδρέας Καραμπάσης, Θανάσης Θωμάς και Μάριος Μάντζος.
Στον πάγκο έμεινε, δίχως να αγωνιστεί ο Φαίδων Πατερομιχελάκης.

Τις χθεσινές προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του ΑΟΠ παρακολούθησαν από κοντά η πρόεδρος του Ομίλου Τζωρτζίνα Μπουρίκα και οι φίλοι της ομάδας Χριστίνα Βολονάκη και Κώστας Γιαννούλας.