29 Νοε 2009

Πρώτο "στραβοπάτημα"


Έπειτα από μία μέτρια εμφάνιση ο Παναιγειρατικός "σκόνταψε" στον αγώνα με αντίπαλο την Ψαραγόσα. Οι "μελανόλευκοι" ηττήθηκαν με 2-3 με τα γκολ των Κρεκούκια και Λαζαρίδη να μην καθίστανται αρκετά κι έτσι έχασαν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στην κορυφή του ομίλου.

Στην 8άδα ο αρχηγός
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναιγειρατικό να παρατάσσεται με τον Διονύση Μάντζο κάτω από τα δοκάρια και με Πάτση, Λάμπρου, Ντοά, Παπανικολάου, Δημήτρη Μάντζο (οι πολύ καλές του εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό τον έφεραν στο βασικό σχήμα), Κρεκούκια και Μοτσάκο να συμπληρώνουν τη βασική 8άδα της "Μαύρης Αρμάδας".

Νωθρό ξεκίνημα - Αφύπνιση το 0-1
Οι πρώτες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή ήταν ανορθόδοξες σε αντίθεση με τους "ερυθρόλευκους" που ανησύχησαν την άμυνα του Παναιγειρατικού σε μερικές περιπτώσεις πριν ανοίξουν το σκορ στα μισά του α' ημιχρόνου. Η κακή συνεννόηση του Διονύση Μάντζου με τους αμυντικούς του σε μια εκτέλεση φάουλ της Ψαραγόσα άφησε ανενόχλητο τον στράικερ των αντιπάλων που με κοντινή, γυριστή κεφαλιά βάζει τον ΑΟΠ πίσω στο σκορ. Ο Πέτρος Παπανικολάου ψάχνει για διορθωτικές κινήσεις. Τοποθετεί στο κέντρο τον Δημήτρη Τσιμπούρη στη θέση του Δημήτρη Μάντζου, ο οποίος ανασταλτικά έδειξε καλό πρόσωπο, ωστόσο υστέρησε στο δημιουργικό τομέα, και αποσύρει από τον αγώνα τον εαυτό του περνώντας στα αριστερά τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη, που επέστρεψε μετά από δύο εβδομάδες απουσίας από τα γήπεδα λόγω τραυματισμού. Ο ενθουσιώδης χαρακτήρας του παιχνιδιού του "Ζάχα" συνεπήρε και την υπόλοιπη ομάδα που ανέβασε ρυθμούς και άρχισε σιγά - σιγά να βγαίνει με αξιώσεις προς την αντίπαλη περιοχή με τον Δημήτρη Μοτσάκο να είναι πρωταγωνιστής σε αρκετές περιπτώσεις και με τον Γιάννη Λάμπρου να χάνει μοναδική ευκαιρία από πολύ κοντά να ισοφαρίσει καθώς ο αντίπαλος πορτιέρο έδιωξε. Ο Φίλιππος Κρεκούκιας περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου παίρνει την μπάλα από τον Γιώργο Ντοά, που πραγματοποίησε μια υπέροχη κούρσα, ωστόσο ανακόπτεται τελευταία στιγμή. Αυτή αποτελούσε την προειδοποιητική βολή του "Κrek10" έπειτα από κλέψιμο και πάσα του Γιάννη Λάμπρου ισοφάρισε με εξαιρετικό σουτ λίγο έξω από τη γωνία της μεγάλης περιοχής. Ένα γκολ που θύμισε κατά πολύ εκείνο το πρώτο του τέρμα στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τη Flarico. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ένα λεπτό αργότερα, αφού πρώτα μεσολάβησε η αντικατάσταση του σκόρερ της ομάδας μας από τον Θανάση Θωμά.

Άγχος μετά το 1-2 και ήττα
Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου περνούν το ίδιο νωθρά όπως και το πρώτο τέταρτο του α' μέρους. Ο Παναιγειρατικός δεν απειλεί ιδιαίτερα παρόλο που έχει την ψυχολογία με το μέρος του και ψάχνει το γκολ που θα του δώσει προβάδισμα. Η πολύ επικίνδυνη χαμηλή εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Θανάση Θωμά περνάει από όλους ενώ δεν βρήκαν αμαρκάριστο συμπαίκτη ή κόντραραν σε αντιπάλους οι συνεχείς σέντρες του "Double Th" και του Γιάννη Λάμπρου. Ο Θανάσης απείλησε στη συνέχεια με απευθείας εκτέλεση φάουλ ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ, λίγο πριν αφήσει τη θέση του στον Λουκά Λαζαρίδη και λίγο πριν ο Δημήτρη Μοτσάκος στείλει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Διονύση Μάντζου βάζοντας την Ψαραγόσα μπροστά με 1-2. Ο Παναιγειρατικός στη συνέχεια προσπάθησε να πιέσει ωστόσο το άγχος βάρυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών του κάτι που φάνηκε και στο ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Δημήτρη Μοτσάκου που έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Η είσοδος του Μάριου Μάντζου στο τέλος έκανε πλήρως επιθετικό το σχήμα με τον Παπανικολάου να τα παίζει όλα για όλα πλέον. Η πίεση του Μάριου που έκλεψε την μπάλα και την πέρασε στον κενό χώρο λίγο έλειψε να δημιουργήσει μια μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση αλλά η αδράνεια του Κρεκούκια και κυρίως του Μοτσάκου άφησε ανεκμετάλλευτη και αυτή τη φάση. Στη συνέχεια, σε μία αντεπίθεση ,κι ενώ ο ΑΟΠ είχε ανέβει πολύ ψηλά για την ισοφάριση, η Ψαραγόσα φτάνει και σε τρίτο τέρμα. Το υπέροχο γκολ του Λουκά Λαζαρίδη που κοντρόλαρε και γύρισε πολύ ωραία το σώμα του για να σουτάρει με δύναμη και να αφήσει "άγαλμα" τον τερμαοφύλακα των "ερυθρόλευκων" απλά μείωσε το σκορ σε 2-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Κοιτάει Ραγκούν
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης του "Γηπέδου 3" βρήκε τους "μελανόλευκους" απογοητευμένους από την απρόσμενη ήττα, αλλά κυρίως από την απόδοση της ομάδας κόντρα σε μία ομάδα που βρισκόταν αρκετά χαμηλότερα από τον Παναιγειρατικό στο βαθμολογικό πίνακα του α' ομίλου. Οι "Φρουροί της Αχαΐας" έχασαν έδαφος ωστόσο στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον ερχόμενο αγώνα με την ομάδα των Ραγκούν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις 18:00.