6 Δεκ 2009

Παράσταση στη βροχή

Σε ένα γήπεδο... σωστή λίμνη, ο Παναιγειρατικός κατάφερε να φύγει από τoν Ελαιώνα με τους δύο βαθμούς της νίκης, επιστρέφοντας έτσι στα επιτυχή αποτελέσματα μετά την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Ψαραγόσα. Δύο γκολ του Ζαχαρία Σαραντουλάκη και ένα του Δημήτρη Μοτσάκου στο α' μέρος ήταν αρκετά για να φτάσει ο ΑΟΠ τους 10 βαθμούς νικώντας με 3-0 την ομάδα των Ραγκούν.



Δίχως εκπλήξεις


Οι "μελανόλευκοι" έδειξαν εξ αρχής τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπιζαν το χθεσινό αγώνα, κάτι το οποίο φάνηκε κι από τη βασική 8άδα που παρέταξε ο Δημήτρης Μάντζος (ο Πέτρος Παπανικολάου καθυστέρησε λίγο λόγω κίνησης). Διονύσης Μάντζος, Γιάννης Λάμπρου, Γιώργος Ντοάς, Κώστας Πάτσης, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Δημήτρης Τσιμπούρης, Φίλιππος Κρεκούκιας και Δημήτρης Μοτσάκος ήταν τα πρόσωπα που απάρτιζαν το σύνολο των παικτών που θα ξεκινούσαν τη χθεσινή αναμέτρηση για τον Παναιγειρατικό.

"Καθάρισε" από το ημίχρονο

Ο Παναιγειρατικός προσπάθησε από την αρχή να καθαρίσει το παιχνίδι δημιουργώντας μερικές φάσεις οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Οι αντίπαλοι προσπάθησαν με μακρινά σουτ και με μια κοντινή κεφαλιά (φάση καρμπόν με το πρώτο γκολ της Ψαραγόσα το προηγούμενο Σάββατο) να απειλήσουν το Διονύση Μάντζο ωστόσο δε βρήκαν στόχο. Λίγο αργότερα, το σκορ ανοίγει με το Ζαχαρία Σαραντουλάκη να εκμεταλλεύεται την πάσα με αυτοθυσία του Δημήτρη Μοτσάκου και να σκοράρει από κοντινή απόσταση. Και πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, έπειτα από υπέροχη κούρσα και μπάσιμο στη μεγάλη περιοχή, ο Σαραντουλάκης με φανταστικό τελείωμα κάρφωσε την μπάλα στη δεξιά γωνία του πορτιέρο των Ραγκούν που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αντιδράσει σε αυτό το υπέροχο πλασέ του "Ζάχα". Μετά το 2-0 ο Παπανικολάου αποσύρει από το ματς τον Δημήτρη Τσιμπούρη και περνάει στη θέση του τον Δημήτρη Μάντζο με στόχο να κρατήσει ανασταλτικά το κέντρο για να πάει στο ημίχρονο ο ΑΟΠ με το μηδέν. Περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο αρχηγός πέρασε την μπάλα στα δεξιά στον Μοτσάκο που σούταρε με δύναμη, η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι, στη συνέχεια το δεξί και εν τέλει αναπαύτηκε στα δίχτυα. 3-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου, πριν το σφύριγμα του οποίου στον αγωνιστικό χώρο εισήλθαν ο Φαίδων Πατερομιχελάκης και ο Μάριος Μάντζος.

Έχασε την ευκαιρία για μεγάλο σκορ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιγειρατικός ήλεγχε εξ ολοκλήρου τον αγώνα με τα Ραγκούν να έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους μετά τα τρία "μελανόλευκα" γκολ του πρώτου ημιχρόνου. Η "Μαύρη Αρμάδα" έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος της βγήκε στην επίθεση δημιουργώντας ένα σωρό από ευκαιρίες ωστόσο η πολύ καλή παρουσία του αντίπαλου τερματοφύλακα (απέσπασε τα συγχαρητήρια μέχρι και του διαιτητή), όσο και η αστοχία των παικτών του Παναιγειρατικού, άφησαν το σκορ στο 3-0. Αρχικά, οι "Φρουροί της Αχαΐας" απείλησαν με καλό αριστερό βολέ του Μάριου Μάντζου (καρμπόν φάση με το γκολ του Μάριου την 1η αγωνιστική) αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στη συνέχεια, οι κόντρες στη μικρή περιοχή μεταξύ του Φαίδωνα Πατερομιχελάκη, του Λουκά Λαζαρίδη και των αμυντικών των αντιπάλων έφερε την μπάλα στο αριστερό πόδι του αρχηγού Δημήτρη Μάντζου, το οποίο δεν είναι το καλό του με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει άψυχο σουτ. Δύο βολίδες του Φίλιππου Κρεκούκια και του Μάριου Μάντζου έξω από την περιοχή σταμάτησαν στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το τετ-α-τετ του Λουκά Λαζαρίδη δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ευκαιρία που ήταν και η μεγαλύτερη για να σημειωθεί το 4-0. Πέντε λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και ο Πέτρος Παπανικολάου.

Το μυαλό στη Μεικτή

Ο αγώνας έληξε και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων του Παναιγειρατικού σχηματίστηκαν και πάλι. Οι "μελανόλευκοι" έκαναν το καθήκον τους και πήραν τους δύο βαθμούς και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον αγώνα του επόμενου Σαββάτου με αντίπαλο τη Μεικτή ΣΕΦ.

Από την... "ασφάλεια" του κυλικείου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ελαιώνα, το χθεσινό αγώνα παρακολούθησαν οι ηρωϊκοί φίλοι της ομάδας Κώστας Γιαννούλας, Μανώλης Παπαντωνάκης, Βαγγέλης Τσιμπούρης καθώς και οι Τζωρτζίνα Μπουρίκα και Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος, πρόεδροι του Ομίλου και του τμήματος μπάσκετ αντίστοιχα.

Σε ατομικό επίπεδο

1. Διονύσης Μάντζος: Χρειάστηκε λίγες φορές και ήταν ιδιαίτερα σταθερός κρατώντας για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα ανέπαφη την εστία του.
13. Γιάννης Λάμπρου: Καλή παρουσία και πάλι από τον δεξιό οπισθοφύλακα της ομάδας που δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του σε καμία στιγμή του παιχνιδιού.

74. Γιώργος Ντοάς: Η βροχή δε βοηθούσε στο διώξιμο της μπάλας τον κεντρικό αμυντικό του Παναιγειρατικού, ωστόσο ανέκοψε πολλές φορές με επιτυχία τους αντίπαλους επιθετικούς χωρίς έτσι αυτοί να καταφέρουν να βρεθούν απέναντι από τον Διονύση Μάντζο

9. Κώστας Πάτσης: Τα ίδια σχόλια για τον Γιάννη Λάμπρου ισχύουν και για τον αριστερό μπακ του Παναιγειρατικού που είχε θετικότατη παρουσία.

18. Δημήτρης Τσιμπούρης: Καλός στο διάστημα που αγωνίστηκε κρατώντας με επιτυχία το κέντρο και βγάζοντας τον ΑΟΠ με καλές προϋποθέσεις στην επίθεση. Αντικαταστάθηκε γρήγορα.

33. Ζαχαρίας Σαραντουλάκης: Ο πρωταγωνιστής του αγώνα καθώς έπαιξε πολύ καλά και σκόραρε τα δύο πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα που άνοιξαν το δρόμο για τη χθεσινή νίκη του Παναιγειρατικού.

10. Φίλιππος Κρεκούκιας: Κράτησε δυνάμεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας, ωστόσο έκανε κάποιες ωραίες ενέργειες και σωστές μεταβιβάσεις.

23. Δημήτρης Μοτσάκος: Έδειξε για ακόμη μία φορά την "ερωτική" σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα σκοράροντας το τρίτο γκολ της ομάδας. Ιδιαίτερα καλός, έχασε δύο ακόμη ευκαιρίες για γκολ.

8. Δημήτρης Μάντζος (c): Πολύ καλή εμφάνιση από τον αρχηγό της ομάδας που μπήκε στα τέλη του ημιχρόνου και κράτησε το κέντρο της ομάδας ενώ έδωσε την ασίστ στον Μοτσάκο για το 3-0. Το ίδιο συντονισμένα αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους με τον ΑΟΠ έτσι να έχει τον πλήρη έλεγχο της μεσαίας γραμμής.

99. Φαίδων Πατερομιχελάκης: Ίσως ο κορυφαίος της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Έκανε ό,τι ήθελε στα αριστερά εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του και δημιούργησε αρκετές απειλητικές καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Αν ήταν λίγο πιο τυχερός θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ.

20. Μάριος Μάντζος: Πολύ καλή και η παρουσία του "Super Mario" με αρκετές σωστές μεταβιβάσεις και τρία επικίνδυνα σουτ. Ήταν άτυχος όμως και δε σκόραρε.

24. Λουκάς Λαζαρίδης: Η παρουσία του δημιουργούσε τρόμο στην αντίπαλη άμυνα όντας πηγή κινδύνου σε πολλές περιπτώσεις. Στην τελευταία φάση του αγώνα θα μπορούσε να είχε σκοράρει αλλά στάθηκε άτυχος.

11. Πέτρος Παπανικολάου: Αγωνίστηκε λίγο και δεν μπορεί να αξιολογηθεί