12 Δεκ 2009

Έδειξε ότι δεν είναι από... ΖΑΧΑρη

Σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 σημείωσε ο Παναιγειρατικός στο "Γήπεδο 4" του Ελαιώνα με αντίπαλο τη σκληροτράχυλη Μεικτή ΣΕΦ, για ακόμη μία φορά κάτω από ασταμάτητη βροχή. Με χρυσό σκόρερ το Ζαχαρία Σαραντουλάκη και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Γιώργο Ντοά, ο ΑΟΠ πήρε άτυπη ρεβάνς για την περσινή ήττα με 2-3 από τους "γαλανούς" στο β' γύρο. Με τη νίκη τους αυτή, οι "μελανόλευκοι" διατηρήθηκαν στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας έχοντας πλέον 12 βαθμούς με έξι νίκες σε επτά αγωνιστικές, κρατώντας παράλληλα για τρίτη φορά φέτος ανέπαφη την εστία τους.

Ταλαιπωρία με τα γήπεδα

Οι δύο ομάδες ενημερώθηκαν από τη γραμματεία του αθλητικού κέντρου του Ελαιώνα πως ο αγώνας θα διεξαχθεί στο "Γήπεδο 3" κι έτσι οι ποδοσφαιριστές μπήκαν για ζέσταμα. Ωστόσο, μετά από αίτημα της Μεικτής ΣΕΦ, οι άνθρωποι της οποίας θεώρησαν πως το "Γήπεδο 4" βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση από το "3", ο αγώνας μεταφέρθηκε στο "4".

Με Θωμά στο αρχικό σχήμα

Με το Φίλιππο Κρεκούκια να μένει εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή λόγω των κακών καιρικών συνθηκών - όλη την εβδομάδα ταλαιπωρήθηκε από ίωση - ο Θανάσης Θωμάς παίρνει για πρώτη φορά φανέλα βασικού. Ο Διονύσης Μάντζος και οι Λάμπρου, Ντοάς, Πάτσης, Τσιμπούρης, Μοτσάκος, Σαραντουλάκης συμπλήρωναν την 8άδα που ξεκίνησε το σημερινό παιχνίδι.

Συντονισμένη ορχήστρα και το "χρυσό" γκολ

Ο Παναιγειρατικός έδειχνε να έχει εξ αρχής τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και με ηγέτη τον Γιώργο Ντοά δεν άφησε τα επιθετικά "όπλα" των Πειραιωτών να πλησιάσουν με αξιώσεις την περιοχή του Διονύση Μάντζου. Οι οργανωμένες και με την μπάλα κάτω επιθέσεις του Παναιγειρατικού έκαναν το γκολ να δείχνει θέμα χρόνου, το οποίο θα μπορούσε να είχε πετύχει ο Θανάσης Θωμάς που πραγματοποίησε εξαιρετική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πλάσαρε ωστόσο μια λίμνη που είχε δημιουργηθεί μπροστά από την εστία της ΣΕΦ έκανε την μπάλα να αλλάξει πορεία και να βγει άουτ. Αυτό που δεν κατάφερε ο Θανάσης, αλλά και ο Μοτσάκος που είχε αρκετά σουτ στο αντίπαλο τέρμα, το πέτυχε ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης λίγα λεπτά αργότερα όταν εκμεταλλεύτηκε το "τσαφ" ενός αμυντικού της Μεικτής και τελείωσε υποδειγματικά τη φάση ανοίγοντας το σκορ και δίνοντας προβάδισμα στους "Φρουρούς της Αχαΐας". Με κύριο συστατικό την πολύ καλή αμυντική λειτουργία, η οποία ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με την είσοδο του Δημήτρη Μάντζου, ο Παναιγειρατικός κατάφερε να κρατήσει το 1-0 μέχρι και τη λήξη του α' ημιχρόνου.

Δεν έφτασε σε δεύτερο γκολ - Κράτησε τη νίκη

Ο Παναιγειρατικός προσπάθησε να κυνηγήσει το δεύτερο γκολ με την έναρξη του β' μέρους ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη παρόλο που κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές απειλητικές καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή. Τόσο ο Ανδρέας Καραμπάσης, όσο και ο Λουκάς Λαζαρίδης και ο Γιάννης Λάμπρου αλλά κυρίως ο Μάριος Μάντζος και ο Δημήτρης Μοτσάκος (μοναδικές ευκαιρίες για το 2-0) απώλεσαν μερικές καλές φάσεις για να πετύχει ο ΑΟΠ το δεύτερο γκολ που θα επιβεβαίωνε τη νίκη της "Μαύρης Αρμάδας", ενώ η τύχη "γύρισε την πλάτη" στο Δημήτρη Τσιμπούρη που πραγματοποίησε ένα ονειρώδες σουτ από τον κέντρο του γηπέδου και λίγο πριν την πλάγια γραμμή αλλά η μπάλα προσγειώθηκε στη συμβολή των δοκών. Η υπεροχή των ποδοσφαιριστών του Παναιγειρατικού έναντι εκείνων της Μεικτής ΣΕΦ στο ψηλό παιχνίδι όσο και οι καθοριστικές επεμβάσεις του Διονύση Μάντζου, με κορυφαία εκείνη στο τελευταίο σουτ των Πειραιωτών όπου ο Πατρινός τερματοφύλακας έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι και το τέλος με αποτέλεσμα ο Παναιγειρατικός να πάρει μία μεγάλη νίκη σε ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της σεζόν.

Για την Ιστορία, τη σημερινή νίκη "υπέγραψαν" οι: Διονύσης Μάντζος, Γιάννης Λάμπρου, Κώστας Πάτσης, Γιώργος Ντοάς, Δημήτρης Τσιμπούρης, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Θανάσης Θωμάς, Δημήτρης Μοτσάκος, Λουκάς Λαζαρίδης, Δημήτρης Μάντζος, Πέτρος Παπανικολάου, Μάριος Μάντζος ενώ στον πάγκο έμειναν χωρίς να αγωνιστούν οι Χάρης Πλούμης και Φαίδων Πατερομιχελάκης.

Τον αγώνα παρακολούθησαν οι φίλοι της ομάδας Κώστας Γιαννούλας, Βαγγέλης Τσιμπούρης και Γιώργος Λάμπρου, οι παίκτες του τμήματος μπάσκετ του ΑΟΠ Χριστόφορος Μαργαρίτης και Τάσος Χατζημωράκης καθώς και η Τζωρτζίνα Μπούρικα και ο Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος, πρόεδροι του Ομίλου και του τμήματος μπάσκετ αντίστοιχα.

Νέα λαχτάρα με Ζαχαρία

Ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης υπέστη νέο διάστρεμμα στον αστράγαλο του αριστερού ποδιού του ένα μήνα μετά τον αγώνα με τους Ακάλυπτους όπου η τύχη του επεφύλασσε ακριβώς ίδιο τραυματισμό. Σε μία προσπάθειά του με τάκλιν να προλάβει την μπάλα πριν εκείνη βγει πλάγιο άουτ, ο Νεοκοσμίτης αριστερός χαφ γύρισε τον αστράγαλό του. Από την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να εκτιμηθεί η κατάσταση του 22χρονου άσου του Παναιγειρατικού και οι άνθρωποι των Αχαιών περιμένουν με μεγάλη αγωνία τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθεί ο τραυματίας "Ζάχα".

Σε ατομικό επίπεδο

Διονύσης Μάντζος: Δήλωσε το παρόν όποτε χρειάστηκε και έδειξε πολύ σταθερός παρόλο που πολλές φορές θα μπορούσε να είχε ξεγελαστεί από τα "παιχνίδια" της μπάλας στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο.

Γιάννης Λάμπρου: Πολύ καλός ο δεξιός οπισθοφύλακας του Παναιγειρατικού για ακόμη μία φορά. Οι επελάσεις του ήταν εξαιρετικές ενώ και αμυντικά τα πήγε πολύ καλά βγαίνοντας συνεχώς πρώτος στην μπάλα.

Κώστας Πάτσης: Πολύ θετική και η παρουσία του αριστερού μπακ της ομάδας πράγμα το οποίο φανερώνει και το γεγονός ότι η ΣΕΦ δε δημιούργησε καμία απειλητική κατάσταση από τη δεξιά πτέρυγα. Γέμιζε την μπάλα επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή.

Γιώργος Ντοάς: Ο MVP της αναμέτρησης. Έκανε φανταστική δουλειά στην άμυνα και δεν έχασε ούτε μία μονομαχία. Άρχοντας στο ψηλό παιχνίδι και πάντα πρώτος στην μπάλα. Ο κύριος λόγος που η Μεικτή ΣΕΦ ολοκλήρωσε άσφαιρη τον αγώνα.

Δημήτρης Τσιμπούρης: Βρήκε εκ νέου τον πολύ καλό εαυτό του και βοήθησε τα μέγιστα. Έκανε όλες τις δουλειές στο κέντρο ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει το γκολ της αγωνιστικής αλλά ήταν άτυχος.

Ζαχαρίας Σαραντουλάκης: Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος της συνάντησης. Έκανε πολύτιμη δουλειά στην αριστερή πλευρά της ομάδας. Αποχώρησε τραυματίας λίγο πριν το τέλος.

Θανάσης Θωμάς: Βοήθησε πολύ στο να παίξει η ομάδα την μπάλα κάτω και να βγει μπροστά με καλές και οργανωμένες επιθέσεις. Θα μπορούσε να είχε σκοράρει ωστόσο τα νερά της βροχής δεν του επέτρεψαν να ευστοχήσει στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς.

Δημήτρης Μοτσάκος: Ιδιαίτερα κινητικός. Ταλαιπώρησε πολλάκις την αντίπαλη άμυνα. Έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 ένα λεπτό πριν τη λήξη.

Δημήτρης Μάντζος: Συντόνισε το κέντρο για ακόμη μία φορά ο αρχηγός της ομάδας που δεν υστέρησε σε κανένα σημείο ενώ πέρασε και μερικές όμορφες κάθετες μπαλιές.

Λουκάς Λαζαρίδης: Δεν πήρε τις πάσες που έπρεπε και δε φάνηκε πολύ. Προσπάθησε αρκετά και πίεζε ψηλά τους αντίπαλους αμυντικούς οδηγώντας τους σε όπως-όπως διωξίματα.

Ανδρέας Καραμπάσης: Ήρεμη δύναμη στα αριστερά, προσπάθησε να βοηθήσει αρκετά αλλά δεν αγωνίστηκε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Καλός όσο έπαιξε.

Μάριος Μάντζος: Αγωνίστηκε λίγο. Προσπάθησε αρκετά ενώ θα μπορούσε να είχε σκοράρει αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη πάσα του Τσιμπούρη. Γλίτωσε εκ θαύματος την κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις.

Πέτρος Παπανικολάου: Μπήκε για να ηρεμήσει το παιχνίδι και να περάσει με το δικό του τρόπο την μπάλα στους συμπαίκτες του ώστε να φτάσει ο ΑΟΠ σε δεύτερο γκολ. Έπαιξε πολύ καλά στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε.