7 Δεκ 2009

"Παλιοί γνώριμοι" περιμένουν τον ΑΟΠ το Σάββατο

Τον πρώτο της "γνώριμο" αντίπαλο θα βρει στο δρόμο της το ερχόμενο Σάββατο η ποδοσφαιρική ομάδα του Παναιγειρατικού. Η έβδομη αναμέτρηση των "Φρουρών της Αχαΐας" στο Πρωτάθλημα του Ελαιώνα φέρνει τους "μελανόλευκους" αντιμέτωπους με την εξαιρετικά επικίνδυνη Μεικτή ΣΕΦ (Σάββατο 12/12, 18:00).
Οι Φαληριώτες έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλό ξεκίνημα στη φετινή διοργάνωση, γεγονός που έρχεται σαν αποτέλεσμα της ευρείας ανανέωσης του έμψυχου δυναμικού τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μετά από επτά αγώνες, η Μεικτή "φιγουράρει" στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Α΄ Ομίλου, μετά από τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες και συντελεστή τερμάτων +5 (28-23). Το περασμένο Σάββατο, μάλιστα, οι "γαλάζιοι" πανηγύρισαν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους στο φετινό πρωτάθλημα, υποχρεώνοντας το πρωτοπόρο μέχρι τότε συγκρότημα των Νέων Λιοσίων στην πρώτη του ήττα.Προϊστορία
Οι αναμετρήσεις του Παναιγειρατικού με τη Μεικτή ΣΕΦ έχουν τη δική τους ιστορία, με όλα τα πιθανά αποτελέσματα να έχουν ήδη από μία "παρουσία" στη σχετική στατιστική κατηγορία (1 νίκη ΑΟΠ, 1 νίκη Μεικτής ΣΕΦ, 1 ισοπαλία, γκολ 10-8 υπέρ των Αχαιών).
Η αρχή έγινε πριν έναν ακριβώς χρόνο, στις 6 Δεκεμβρίου 2008 (λίγες ώρες προτού η Αθήνα παραδοθεί στις φλόγες...), όταν ο ΑΟΠ, μετά από χορταστικό ματς και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Τσιμπούρη, έπαιρνε μια άνετη νίκη με 5-2, ξεκινώντας το περίφημο και ακατάρριπτο σερί των επτά νικών που θα διαρκούσε μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο!
Η ρεβάνς της 4ης Απριλίου είχε την ακριβώς αντίθετη εικόνα και αποτέλεσμα. Η καθαρή ήττα των Αιγειρατών με 3-2 πιστοποίησε την αγωνιστική "κοιλιά" του ΑΟΠ στο κρισιμότερο σημείο του περυσινού "μαραθωνίου", οριστικοποιώντας ταυτοχρόνως τη συμμετοχή της ΣΕΦ στα play-off (όπου αποκλείστηκε από τις Πυραμίδες στον α΄ γύρο).
Η μοναδική ισοπαλία που συμπληρώνει την "τριπλέτα" των αποτελεσμάτων στα ματς μεταξύ των δύο μονομάχων του Σαββάτου σημειώθηκε σε φιλική αναμέτρηση μόλις τον περασμένο Οκτώβριο. Το τελικό 3-3 κρίθηκε απ' όλους "πλασματική εικόνα" σε ένα ματς στο οποίο κυριάρχησε απόλυτα ο ΑΟΠ και ο "βομβιστής" Δημήτρης Μοτσάκος που πέτυχε χατ-τρικ.