10 Μαρ 2010

ΟΚΤΩ "ΚΑΝΟΝΙΕΣ" Η ΜΑΥΡΗ ΑΡΜΑΔΑ!

Καταιγιστικός καθ' όλη τη διάρκεια ενός αγώνα που δεν... προσφέρεται για συμπεράσματα, ο Παναιγειρατικός συνέτριψε τα Ραγκούν με το εμφατικό 8-1, επιστρέφοντας με ηχηρό τρόπο στις νίκες. Το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο 4 του Ελαιώνα βάφτηκε με χρώμα "μελανόλευκο" καθώς οι Αιγειράτες, με τον Δημήτρη Τσιμπούρη και πάλι στις τάξεις τους, έκαναν πράξη όσα τους ζήτησε ο coach Παπανικολάου, επιβάλλοντας από το πρώτο κιόλας λεπτό το ρυθμό τους.

Μάριος ο αντι-Λάμπρου!

Η χαμηλή δυναμικότητα των αντιπάλων σε συνδυασμό και με κάποιες απουσίες για την ομάδα αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Πέτρο Παπανικολάου να κάνει διάφορα πειράματα ενόψει της κρίσιμης συνέχειας του πρωταθλήματος. Ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη από την αρχή, πράγμα που φανερώνει και τη σοβαρότητα με την οποία ο Αιγαλεώτης προπονητής αντιμετώπισε τον αγώνα με αντίπαλο τα Ραγκούν. Ο Διονύσης Μάντζος έλαβε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια της ομάδας, έχοντας μπροστά του τον Κώστα Πάτση, τον Γιώργο Ντοά και τον Μάριο Μάντζο, που αγωνίστηκε ελλείψει Λάμπρου στη θέση όπου ξεκίνησε την καριέρα του, αυτή του δεξιού μπακ. Τη μεσαία γραμμή του ΑΟΠ ανέλαβαν να κρατήσουν ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης με τον αρχηγό Δημήτρη Μάντζο και τον Φίλιππο Κρεκούκια ενώ την αιχμή του δόρατος αποτέλεσε ο Δημήτρης Μοτσάκος.

Ο "Νώε" λύνει νωρίς τον "γόρδιο δεσμό"

Ο Παναιγειρατικός έδειξε εξ αρχής να έχει τον έλεγχο του αγώνα κι απείλησε με μακρινά σουτ των Κρεκούκια, Σαραντουλάκη και Μάριου Μάντζου που πέρασαν εκτός εστίας του Μιχάλη Τασίνα. Τα Ραγκούν βρήκαν απέναντί τους μια πολύ καλη αμυντική λειτουργία με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να φτάσουν στη δημιουργία απειλητικών καταστάσεων για την εστία του Διονύση Μάντζου. Ο Παναιγειρατικός κυριαρχούσε και το γκολ, που έδειχνε θέμα χρόνου, ήρθε από τον Γιώργο Ντοά που είδε το σουτ του απο πολύ μακρινή απόσταση να καταλήγει με περίεργη τροχιά στο παραθυράκι της εστίας των ουραγών μετά από κόντρα σε αντίπαλο αμυνόμενο. 1-0 και πρώτο γκολ για τον Γιώργο Ντοά στο φετινό πρωτάθλημα.

Αδιάκοπη παραγωγή φάσεων και γκολ πριν το ημίχρονο - Επιστροφή Τσιμπούρη

Το γκολ του Ντοά έβγαλε από το 5ο κιόλας λεπτό "τα κάστανα από τη φωτιά", προσφέροντας άλλον αέρα στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Παναιγειρατικού, που άρχισαν να αγωνίζονται πιο απελευθερωμένα και, δεδομένου ότι οι αντίπαλοι θα ψάξουν γρήγορα την ισοφάριση, εκμεταλλεύονταν κάθε χώρο που έβρισκαν. Ο Φίλιππος Κρεκούκιας γρήγορα σημείωσε το 2-0 με κοντινό σουτ ενώ το καλοχτυπημένο κόρνερ του Μάριου Μάντζου βρήκε συστημένα το κεφάλι του Δημήτρη Μοτσάκου που πέτυχε το 3-0 και απλοποίησε ακόμη περισσότερο την υπόθεση των δύο βαθμών για τον Παναιγειρατικό. Τα χαρμόσυνα νέα δεν περιορίστηκαν μόνο στο σκορ του αγώνα αλλά επεκτάθηκαν και στην επιστροφή του Δημήτρη Τσιμπούρη στους αγωνιστικούς χώρος για να παίξει για πρώτη φορά μέσα το 2010 (τελευταία συμμετοχή στις 19/12/09 με τους Σταυροφόρους). Ο Δημήτρης Μοτσάκος και ο Φίλιππος Κρεκούκιας ανεβάζουν το δείκτη του σκορ στο 5-0, ενώ ο Μάριος Μάντζος θα μπορούσε να είχε πετύχει και έκτο τέρμα πριν το ημίχρονο αλλά, αφού πήρε έξοχα την μπάλα από τον Τσιμπούρη, τελείωσε άσχημα τη φάση πετώντας την μπάλα στα χέρια του Τασίνα. Σκορ ημιχρόνου 5-0.

Το ίδιο... βιολί και στο β' μέρος

Το τέλος του ημιχρόνου έφερε αλλαγές στη σύνθεση του Παναιγειρατικού. Ο Πέτρος Παπανικολάου αντικατέστησε τον Δημήτρη Μάντζο και τον Δημήτρη Μοτσάκο με σκοπό να τους ξεκουράσει ενόψει συνέχειας και τοποθέτησε στη θέση του αρχηγού τον εαυτό του και στη θέση του πρώτου σκόρερ της ομάδας τον Θανάση Θωμά, που πέρασε στα δεξιά. Ο Παναιγειρατικός συνέχισε να έχει τα Ραγκούν σε παθητικό ρόλο και να συμπεριφέρεται στον αντίπαλο σαν εκείνος να είναι σάκος του μποξ. Το 6-0 ήρθε με την ολοκλήρωση του πρώτου χατ-τρικ του Φίλιππου Κρεκούκια στη φετινή σεζόν, ενώ τα Ραγκούν σκόραραν λίγο αργότερα με μακρινό γέμισμα στην περιοχή του Διονύση Μάντζου και αναστάτωση που ξεγέλασε τον πορτιέρο του ΑΟΠ.

Παρθενικό γκολ για Θανάση

Το έψαχνε καιρό. Από την περσινή κιόλας σεζόν και το βρήκε το Σάββατο. Ο Θανάσης Θωμάς υποδέχτηκε την μπάλα με υπέροχο τακουνάκι από τον Φίλιππο Κρεκούκια, ταλαιπώρησε έναν αμυντικό, βρήκε χώρο και με ξερό, συρτό σουτ εκτός περιοχής σημείωσε το 7-1, και παράλληλα πέτυχε το πρώτο του γκολ με το φανέλα του Παναιγειρατικού στα γήπεδα της Αθήνας.

Το κερασάκι στην τούρτα της επιστροφής

Ο Δημήτρης Τσιμπούρης αγωνίστηκε σε μια πρωτόγνωρη θέση γι' αυτόν, εκείνη του αριστερού χαφ, ωστόσο έδειξε να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις του ρόλου αυτού ενώ κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή του στα γήπεδα με γκολ από το ύψος του πέναλτυ με δυνατό πλασέ στην αριστερή γωνία του Μιχάλη Τασίνα γράφοντας το 8-1, ενώ ο Γιώργος Ντοάς στην τελευταία φάση της αναμέτρησης εμπόδισε άθελά του τον Μάριο Μάντζο να βρει κι αυτός το δρόμο προς τα δίχτυα καθώς η μπάλα, που είχε κατεύθυνση προς την ανυπεράσπιστη εστία των Ραγκούν από το σουτ του "Λέτο", βρήκε στην πλάτη του Ντοά και πέρασε άουτ.

Χαμόγελα μετά από καιρό

Το ευρύ σκορ, μα πάνω από όλα το πολύ καλό ποδόσφαιρο με την μπάλα κάτω που έπαιξε η ομάδα και η τήρηση των όσων ειπώθηκαν στην προπόνηση της Τρίτης έφεραν χαμόγελα ικανοποίησης κι αισιοδοξίας ενόψει της δύσκολης κι εξαιρετικά μακράς συνέχειας που αναμένει τον Παναιγειρατικό, που βρίσκεται πολύ ψηλά στη βαθμολογία δεκατρείς στροφές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Για την Ιστορία, την επιβλητική νίκη κόντρα στα Ραγκούν υπέγραψαν οι: Διονύσης Μάντζος, Μάριος Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Κώστας Πάτσης, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Δημήτρης Μάντζος, Φίλιππος Κρεκούκιας, Δημήτρης Μοτσάκος, Δημήτρης Τσιμπούρης, Πέτρος Παπανικολάου και Θανάσης Θωμάς. Τα γκολ του ΑΟΠ πέτυχαν οι: Ντοάς, Κρεκούκιας (3), Μοτσάκος (2), Θωμάς, Τσιμπούρης.

Τον αγώνα παρακολούθησε από κοντά η πάντοτε παρούσα πρόεδρος του Ομίλου Τζωρτζίνα Μπουρίκα, ο Χάρης Πλούμης, ο Μανώλης Παπαντωνάκης και οι φίλες του ΑΟΠ Βανέσα Μπουρίκα, Βάσια Κατσούρη και Μαρία Γεωργοπούλου.

Στα άλλα ματς του Ομίλου, ο πρωτοπόρος Πανφραπεδαϊκός "στραβοπάτησε" για τρίτο σερί ματς παραχωρόντας ισοπαλία 1-1 στους επικίνδυνους Σταυροφόρους, τα Νέα Λιόσια συνέτριψαν τους Μπαρίστας με 7-2, η Μεικτή ΣΕΦ πήρε μεγάλη νίκη στο τέλος με 2-3 κόντρα στους Deep Purple, η Ψαραγόσα κέρδισε στα χαρτιά τον αγώνα με τον Μαύρο Αετό ενώ, σε ένα ματς-διαφήμιση του ποδοσφαίρου, οι Ακάλυπτοι ηττήθηκαν από τους Σφινξ με 5-7.