16 Απρ 2010

Η "μητέρα των μαχών" (ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΝΦΡΑΠΕΔΑΪΚΟΣ 17/04 19:00)


Το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναιγειρατικού καλείται να ανασυνταχθεί και να δείξει χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, μετά την ήττα από τους Σταυροφόρους, αυτή τη φορά σε ένα ακόμη μεγάλο ντέρμπυ. Αντίπαλοι των "Φρουρών της Αχαΐας" θα τεθούν οι Πειραιώτες άσοι του Πανφραπεδαϊκού, οι οποίοι βρίσκονται στη 2η θέση της βαθμολογίας. Σέντρα στο "Γήπεδο 4" αύριο στις 19:00.

Το προφίλ των αντιπάλων

Θέση: 2η

Βαθμοί: 30
Αγώνες: 18

Νίκες: 14

Ισοπαλίες: 2

Ήττες: 2
Γκολ υπέρ: 67

Γκολ κ
ατά: 23
Συντελεστής τερμάτων: +44


Ο Πανφραπεδαϊκός βάσει αριθμών αποτελεί την κορυφαία ομάδα του ομίλου καθώς βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς παρέα με τη Σφινξ, με τους "Φραπέδες" ωστόσο να έχουν δύο (!) αγώνες λιγότερους. Οι Σφινξ (5-5), οι Ακάλυπτοι (4-3), οι Σταυροφόροι (1-1) και τα Νέα Λιόσια (5-3) αποτελούν τις μόνες ομάδες που έχουν αποσπάσει βαθμούς από τους πρωτοπόρους, οι οποίοι πήραν πολύ δύσκολα τη νίκη με σκορ 3-2 το περασμένο Σάββατο στο ματς του "Γηπέδου 3" με τη Flarico.
Σημείο αναφοράς αποτελεί και η άμυνα των "ροσονέρι", που με μόλις 23 γκολ παθητικό, διατηρεί την πρωτιά της καλύτερης άμυνας.

Προϊστορία

Δυστυχώς, με κόκκινο χρώμα είναι βαμμένοι οι αγώνες του Παναιγειρατικού με τον Πανφραπεδαϊκό καθώς σε τρεις αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα του Ελαιώνα, ο Πανφραπεδαϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής (0 νίκες ΑΟΠ - 0 ισοπαλίες - 3 νίκες Πανφραπεδαϊκού, γκολ 2-8).
Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων λαμβάνει χώρα στο "Γήπεδο 3" του Ελαιώνα στις 29 Νοεμβρίου 2008 όταν και οι "Φραπέδες" εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Παναιγειρατικού επικρατούν με 0-3, για να έρθει η νέα, άδικη αυτή τη φορά, ήττα με σκορ 1-3 με τον Ανδρέα Καραμπάση να είναι ο μοναδικός παίκτης που παραβιάζει την εστία των Πειραιωτών.
Η μοίρα έφερε εκ νέου τις δύο ομάδες στον ίδιο όμιλο την ερχόμενη και τρέχουσα σεζόν με τον Παναιγειρατικό να στέκεται πολύ καλά, να έχει δοκάρι, αλλά να βρίσκει παράλληλα τον τερματοφύλακα Άλκη Καραδήμα σε πολύ μεγάλη βραδιά. Το σουτ του Δημήτρη Μοτσάκου που ισοφάρισε σε 1-1 δεν ήταν αρκετό για να φέρει θετικό αποτέλεσμα για τους Αχαιούς κόντρα στους Πειραιώτες, οι οποίοι μάλιστα πήραν και τη νίκη (1-2) με τα τυχερά γκολ των Κούβαρη και Αγγελίδη.