19 Απρ 2010

ΗΔΟΝΗ!

Οκτώ εκκωφαντικές αιγειράτικες κραυγές ακούστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στα γήπεδα του Ελαιώνα. Ο Παναιγειρατικός έκανε "φύλλο και φτερό" τον Πανφραπεδαϊκό καθώς τον φιλοδώρησε με οκτώ τέρματα, παίζοντας υπέροχο ποδόσφαιρο κι έχοντας όλους τους ποδοσφαιριστές του σε πολύ μεγάλη μέρα. Τα τρία γκολ του Φίλιππου Κρεκούκια, τα δύο τέρματα του Θανάση Θωμά, τα σουτ του Ζαχαρία Σαραντουλάκη, του Δημήτρη Τσιμπούρη και του Μάριου Μάντζου, ήταν αρκετά για να δώσουν τη νίκη με 8-2 κόντρα στους "Φραπέδες".

Αναμενόμενη η σύνθεση της ομάδας

Η αρχική 8άδα του Παναιγειρατικού δεν έκρυβε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η μόνη αξιοσημείωτη είδηση ήταν η μη χρησιμοποίηση του Δημήτρη Μοτσάκου στο αρχικό σχήμα. Ο Πέτρος Παπανικολάου έθεσε για δεύτερο σερί ματς τη θέση του αντι-Πάτση στον Άρη Μπούρα, που είχε δίπλα του στο κέντρο της άμυνας τον Γιώργο Ντοά, ενώ στα δεξιά της αμυντικής γραμμής πήρε τη θέση του ο Γιάννης Λάμπρου. Όλα αυτά φυσικά μπροστά στον Διονύση Μάντζο. Τη μεσαία γραμμή της ομάδας αποτέλεσαν οι Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Δημήτρης Μάντζος και Δημήτρης Τσιμπούρης, ενώ η αιχμή του δόρατος ήταν ο Φίλιππος Κρεκούκιας.

Δυναμικό ξεκίνημα και άμεση ψυχρολουσία

Ο Παναιγειρατικός έδειχνε στην αρχή του αγώνα να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του 'Αλκη Καραδήμα κυρίως με τον Φίλιππο Κρεκούκια και τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη. Ο Πανφραπεδαϊκός έδειχνε να είναι ιδιαίτερα υπνοτισμένος από το ρυθμό των "μελανόλευκων" και λίγο μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών στο ματς ήρθε η ώρα το σκορ να ανοίξει. Από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Ζαχαρία Σαραντουλάκη στην καρδιά της άμυνας, ο Φίλιππος Κρεκούκιας με εξαιρετική κίνηση πίβοτ άφησε πίσω του τον Σωτήρη Ζωγράφο κι εκτέλεσε τον Καραδήμα για να κάνει το 1-0 υπέρ του Παναιγειρατικού. Τα πανηγύρια ωστόσο δεν πρόλαβαν να κοπάσουν και τρία λεπτά αργότερα οι "Φραπέδες" φτάνουν στην ισοφάριση με τον Γιάννη Λάμπρου να στέκεται άτυχος στην προσπάθειά του να μπλοκάρει μακρινό σουτ των αντιπάλων. Η μπάλα κόντραρε στο πόδι του και κρέμασε τον Διονύση Μάντζο. 1-1.

Θανάσης το "κλειδί"

Οι παίκτες του Πανφραπεδαϊκού χρησιμοποιούσαν ως target man τον Κώστα Λαζαρίδη, ο οποίος ωστόσο είχε περιοριστεί από τον Γιώργο Ντοά, με αποτέλεσμα να μην βρεθεί σε θέση βολής. Ο Πέτρος Παπανικολάου, βλέποντας τον Πανφραπεδαϊκό να έχει αναθαρρήσει μετά την άμεση ισοφάριση με μεγαλύτερη ευκαιρία τους ένα δοκάρι, προσπάθησε να κάνει κάποιες διορθωτικές κινήσεις για να φέρει τον ΑΟΠ και πάλι μπροστά στο σκορ. Έριξε στη μάχη τον Δημήτρη Μοτσάκο για να τρέξει και να πιέσει τους αντίπαλους αμυντικούς, με αποτέλεσμα η απόδοση της ομάδας να ανέβει. Ο Δημήτρης Τσιμπούρης απώλεσε απίστευτη ευκαιρία με εξ επαφής πλασέ σε κενό τέρμα από γύρισμα του Σαραντουλάκη. Τα πράγματα παρέμεναν ισορροπημένα, μέχρι να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ο Θανάσης Θωμάς, ο οποίος λίγο μετά την είσοδό του και περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, από έξοχη μεταβίβαση του Δημήτρη Μοτσάκου εκτέλεσε τον Καραδήμα με φοβερό σουτ στην γωνία του τέρματος, φέρνοντας τον Παναιγειρατικό εκ νέου μπροστά σε ένα κομβικό σημείο του αγώνα.

Η ευκαιρία του αγώνα και η έναρξη του πάρτυ

Η αρχή του β' μέρους βρήκε τον Πανφραπεδαϊκό να χάνει ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Αγγελίδη που, έπειτα από κεφαλιά στο δοκάρι του Διονύση Μάντζου, πραγματοποίησε κακό πλασέ, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον εξουδετερωμένο Σάκη. Κάπου εκεί ξεκίνησε το πάρτυ! Ο Δημήτρης Τσιμπούρης με εντυπωσιακή ενέργεια γύρισε την μπάλα από δεξιά στον αμαρκάριστο Σαραντουλάκη, ο οποίος τελείωσε υπέροχα τη φάση βάζοντας τον Παναί μπροστά με 3-1. Τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν με τον Τσιμπούρη να μη λέει να σταματήσει τα... όργια. Με ασύλληπτο ξερό δεξί σουτ εκτός περιοχής έπειτα από μεταβίβαση του Ζαχαρία Σαραντουλάκη στον κενό χώρο πέτυχε το τέταρτο γκολ υπέρ του Παναιγειρατικού κι έστειλε μήνυμα στον "μελανόλευκο" λαό να αρχίσει να πανηγυρίζει.

Please don' t stop the "music"

Ο Πανφραπεδαϊκός είχε νεό δοκάρι λίγο αργότερα, ενώ όσες φορές προσπάθησε να απειλήσει την εστία του ΑΟΠ, βρήκε απέναντί του έναν θαυμάσιο Διονύση Μάντζο. Στη συνέχεια, η εξαιρετική εκτέλεση πλαγίου άουτ από τον Δημήτρη Τσιμπούρη προσγειώνει την μπάλα στο κεφάλι του Φίλιππου Κρεκούκια, που δε δυσκολεύτηκε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 5-1. Ακολούθησε νέο τέρμα από τον Θανάση Θωμά με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, το οποίο βρήκε στο σώμα του Ζωγράφου, σε μία μαγική βραδιά για τον "Double Th" στην πρώτη του συμμετοχή κόντρα στον Πανφραπεδαϊκό.

Αποθέωση για Πλούμη

Η είσοδος του Χάρη Πλούμη στον αγωνιστικό χώρο έφερε ένα ζεστό χειροκρότημα-αγκαλιά για τον "Μάνθο". Η ιστορική φιγούρα του ΑΟΠ αγωνίστηκε πολύ καλά, μαρκάροντας αδιάκοπα τους αντιπάλους, ενώ λίγο έλειψε να σκοράρει όταν η γυριστή κεφαλιά του από τη γωνία της περιοχής εξουδετερώθηκε με δυσκολία από τον Καραδήμα, ενώ ο Φίλιππος Κρεκούκιας εκτέλεσε με δυνατό σουτ από τη γωνία της περιοχής τον τερματοφύλακα των "Φραπέδων".

Κερασάκι στην τούρτα από τον "Leto"

Οι παίκτες του Πανφραπεδαϊκού, βλέποντας τη "Μαύρη Αρμάδα" να δείχνει ασταμάτητη, προσπάθησαν να... πάρουν μία ανάσα, ζητώντας από τον διαιτητή του αγώνα time-out. Ο Παναιγειρατικός ωστόσο δεν έδειξε να χαμπαριάζει και σκόραρε ακόμη ένα γκολ, ολοκληρώνοντας το θρίαμβό του με τον Μάριο Μάντζο, που συνηθίζει φέτος να βάζει το κερασάκι στην τούρτα σε αγώνες του ΑΟΠ (βλ. Μαύρος Αετός, Mustang). Η πίεση του αρχηγού Δημήτρη Μάντζου οδήγησε την άμυνα του Πανφραπεδαϊκ0ύ σε άτσαλη απομάκρυνση της μπάλας, η οποία βρήκε πάνω στον "Beckham" και στρώθηκε ιδανικά στον Μάριο Μάντζο που τελείωσε γλυκά τη φάση, την ώρα που ο Καραδήμας προσπάθησε άδικα να πραγματοποιήσει έξοδο.
Οι απέλπιδες προσπάθειες του Πανφραπεδαϊκού στα τελευταία λεπτά δεν έπιασαν στον ύπνο τον Διονύση Μάντζο, που συνέχισε τις εξαιρετικές επεμβάσεις εκτός από μία φάση, όταν και οι "Φραπέδες" μείωσαν το σκορ στο τελικό 8-2.

Για το αρχείο, στην αποψινή ιστορική επικράτηση του Παναιγειρατικού επί του Πανφραπεδαϊκού, με την ομάδα της Αιγείρας αγωνίστηκαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιώργος Ντοάς, Άρης Μπούρας, Γιάννης Λάμπρου, Δημήτρης Μάντζος, Δημήτρης Τσιμπούρης, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Φίλιππος Κρεκούκιας, Δημήτρης Μοτσάκος, Θανάσης Θωμάς, Χάρης Πλούμης, και Μάριος Μάντζος. Τα οκτώ "χρυσά" τέρματα για τον Παναιγειρατικό πέτυχαν οι: Φίλιππος Κρεκούκιας (3), Θανάσης Θωμάς (2), Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Δημήτρης Τσιμπούρης και Μάριος Μάντζος. Κίτρινη κάρτα δέχτηκε ο Χάρης Πλούμης.
Την αποστολή του ΑΟΠ στο αθλητικό κέντρο του Ελαιώνα ακολούθησε όπως πάντα η Πρόεδρος του Ομίλου κ. Τζωρτζίνα Μπουρίκα, ενώ δυναμικό "παρών" έδωσαν ο πρόεδρος του τμήματος μπάσκετ Γιάννης Στέλιος Παπαδόπουλος, ο "Αχαιός" καλαθοσφαιριστής Τάσος Χατζημωράκης, ο πιστός οπαδός της "Μαύρης Αρμάδας" Μανώλης Παπαντωνάκης και ο Βαγγέλης Τσιμπούρης με τη σύντροφό του Βιβή Λιάκου.

Σε ατομικό επίπεδο

Εξαιρετική η εμφάνιση των ποδοσφαιριστών της "Μαύρης Αρμάδας". Είναι πολύ δύκολο να ξεχωρίσει κανείς κάποιον, καθώς όλοι έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Διονύσης Μάντζος: Από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Παναιγειρατικού χθες. Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, όντας άρρωστος με υψηλό πυρετό. Εξουδετέρωσε σχεδόν όλες τις επιθετικές προσπάθειες του Πανφραπεδαϊκού, που είχαν πορεία προς την εστία.

Άρης Μπούρας: Πολύ καλός κι αποτελεσματικός στα αμυντικά του καθήκοντα. Περιόρισε τον προσωπικό του αντίπαλο και δεν τον άφησε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία της ομάδας μας. Δέχτηκε δικαίως τα συγχαρητήρια από τους συμπαίκτες του.

Γιώργος Ντοάς: Εξαφάνισε τον Κώστα Λαζαρίδη. Ο κεντρικός μας αμυντικός δεν άφησε τον φορ των αντιπάλων να... πάρει ανάσα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να θυμηθεί απειλητική ενέργεια ή έστω σουτ του "Liger". Εξαιρετικός!

Γιάννης Λάμπρου: Το αυτογκόλ που πέτυχε τον έριξε ψυχολογικά και του βάρυνε τα πόδια, κάτι που φάνηκε από τις βεβιασμένες και αγχώδεις ενέργειές του μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Στο β' μέρος εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος και βοήθησε αισθητά στην ανάπτυξη των επιθέσεων του ΑΟΠ, συνεργαζόμενος πολύ καλά κυρίως με τον Κρεκούκια.

Ζαχαρίας Σαραντουλάκης: Αδιάκοπο τρέξιμο από τον "Ζάχα". Αγωνίστηκε με περίσσιο πάθος και συνεισέφερε τα μέγιστα στην νίκη του ΑΟΠ. Δημιούργησε το πρώτο γκολ του Κρεκούκια, ενώ τελείωσε με επιτυχία τη φάση για να γράψει το 3-1.

Δημήτρης Μάντζος: Σε ρόλο... Gilberto Silva ο αρχηγός ήταν η ήρεμη δύναμη στο χώρο του κέντρου στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ χάρη στην πίεσή του στον Ζωγράφο ήρθε το όγδοο γκολ του Παναιγειρατικού. Αφανής ήρωας.

Δημήτρης Τσιμπούρης: Ο "Τσιμπούρ" σε ρόλο δεξιού χαφ τα πήγε περίφημα. Σκόραρε ένα καταπληκτικό τέρμα και έδωσε μία ασύλληπτη ασίστ στον Ζαχαρία Σαραντουλάκη. Δημιουργός και του πέμπτου γκολ από τον Κρεκούκια. Εμφάνιση να... την πιεις στο ποτήρι.

Φίλιππος Κρεκόυκιας: Μεγάλος πρωταγωνιστής ο "ναύαρχος". Πέτυχε χατ-τρικ κι απέδειξε το πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι. Άφησε με εξαιρετικό τρόπο τον Ζωγράφο στο πρώτο γκολ, ενώ πυροβόλησε τον Καραδήμα στη συνέχεια με καρφωτή κεφαλιά και δυνατό σουτ.

Δημήτρης Μοτσάκος: Μπήκε κι έδωσε νέα ώθηση στην ομάδα αμέσως μετά την ισοφάριση των "Φραπέδων". Έτρεξε και κυνήγησε ακόμη και χαμένες μπαλιές. Έδωσε την πάσα στον Θανάση Θωμά για να πετύχει εκείνος το 2-1. Highlight μία εντυπωσιακή ντρίπλα στον Ζωγράφο.

Θανάσης Θωμάς: Η κορυφαία βραδιά της καριέρας του "Double Th". Μπήκε κι άλλαξε το ρου της ιστορίας του αγώνα με ένα πολύ δυνατό σουτ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Δεν έδειξε να χάνει την ψυχραιμία του και την αυτοσυγκέντρωσή του στον αγώνα μετά την αψιμαχία του με τον Κορωνάκο. Σκόραρε νέο τέρμα στο δεύτερο ημίχρονο με μακρινό σουτ, που κόντραρε σε σώματα, στην πρώτη του συμμετοχή κόντρα στον Πανφραπεδαϊκό.

Χάρης Πλούμης: Σκόρπισε συγκίνηση στους συμπαίκτες και φίλους του Παναιγειρατικού με τη συμμετοχή του και την καλή του απόδοση. Ο "Μάνθος" λίγο έλειψε να σκοράρει με γυριστή κεφαλιά αλλά στάθηκε άτυχος. Πίεσε αρκετά, ενώ "κιτρινίστηκε" για αντιαθλητικό μαρκάρισμα.

Μάριος Μάντζος: Μπήκε, έτρεξε ασταμάτητα και σκόραρε! Βοήθησε αρκετά στην εκμετάλλευση της αγχώδους κατάστασης που επικρατούσε στην αποδεκατισμένη πλέον άμυνα του Πανφραπεδαϊκού. Πέτυχε γκολ και το πανηγύρισε έξαλλα βγάζοντας τη φανέλα του κι αφιερώνοντάς το στον Πέτρο Παπανικολάου.

Πέτρος Παπανικολάου (coach): Μεγάλο μέρος της επιτυχίας ανήκει, κατά γενική ομολογία, στον "μαέστρο" Πέτρο Παπανικολάου ο οποίος με μελετημένες αλλαγές προσώπων, οδήγησε τον Παναιγειρατικό στη μεγαλύτερη φετινή του επιτυχία, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη "νευραλγική" θέση του προπονητή.