2 Μαΐ 2010

Ολική ανατροπή ο ΑΟΠ, 3-2 τους Ακάλυπτους

Η ψυχή της Αιγείρας είναι πολύ μεγάλη. Έχει αποδειχθεί πολλάκις στο παρελθόν κι αποδείχτηκε και χθες στο "Γήπεδο 4" του Ελαιώνα στον αγώνα του Παναιγειρατικού κόντρα στους Ακάλυπτους. Οι "Φρουροί της Αχαΐας" υπέστησαν blackout στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά της αναμέτρησης και βρέθηκαν να χάνουν με τη λήξη του α' ημιχρόνου με 0-2. Ωστόσο, οι φωνές και οι εντολές του Πέτρου Παπανικολάου και, φυσικά, η εφαρμογή αυτών από τους ποδοσφαιριστές της "Μαύρης Αρμάδας" έφερε την πλήρη ανατροπή του σκηνικού στο β' μέρος, δίνοντας μία σπουδαία νίκη στον Παναιγειρατικό με 3-2.

Με Μπούρα και Μάριο στο αρχικό σχήμα

Η καθυστέρηση άφιξης του Ζαχαρία Σαραντουλάκη και του Κώστα Πάτση στα γήπεδα του Ελαιώνα κατέστησαν αναγκαίο στον Πέτρο Παπανικολάου να ανακατέψει την τράπαουλα και να τοποθετήσει στις θέσεις των τους Μάριο Μάντζο κι Άρη Μπούρα. Ο Διονύσης Μάντζος, που ελλείψει Δημήτρη Μάντζου φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια ενώ οι Ντοάς, Λάμπρου, Τσιμπούρης, Κρεκούκιας και Μοτσάκος συμπλήρωσαν την αρχική 8άδα του ΑΟΠ.

Ψυχρολουσία στο πρώτο τέταρτο

Το ξεκίνημα του Παναιγειρατικού ήταν αρκετά νωθρό, δίνοντας ελπίδες στους Ακάλυπτους για θετικό αποτέλεσμα, ιδιαίτερα όταν ο Μάριος Μάντζος δεν έβαλε σωστά το πόδι του σε μακρινό δυνατό σουτ των αντιπάλων του ΑΟΠ κι έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Διονύση Μάντζου, γράφοντας το 0-1. Ο Παναιγειρατικός προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο το παιχνίδι του εκείνη την ώρα χαρακτηριζόταν από αναρχία, χωρίς έτσι να καταφέρει να φτάσει στη γρήγορη ισοφάριση. Και σα να μην έφτανε αυτό, οι Ακάλυπτοι σκόραραν και δεύτερο τέρμα με σουτ από τη γωνία της περιοχής που έστειλε την μπάλα να σκάσει μπροστά από τον Διονύση Μάντζο και να τον ξεγελάσει. 0-2. Οι Ακάλυπτοι δημιούργησαν κι άλλες ευκαιρίες και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει στα πρώτα λεπτά κι άλλα τέρματα, ωστόσο ο Διονύσης Μάντζος βρέθηκε για ακόμη μια φορά σε πολύ καλή μέρα και είπε "όχι".

Βελτίωση στη συνέχεια αλλά δίχως γκολ

Οι φωνές του Πέτρου Παπανικολάου και των υπόλοιπων ανθρώπων του ΑΟΠ άρχισαν να γίνονται όλο και πιο έντονες, με σκοπό οι ποδοσφαιριστές να αφυπνιστούν και να κυνηγήσουν το παιχνίδι. Πολλές ήταν και οι φωνές από τον Γιώργο Ντοά, με πιο χαρακτηριστική το "Πιστέψτε το, ρε!". Ο Μάριος Μάντζος περνά εκτός αγωνιστικού χώρου για να αντικατασταθεί από τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη, ο οποίος έδωσε περισσότερο επιθετικό και γρήγορο τόνο στην ομάδα, με αποτέλεσμα ο Παναιγειρατικός να φτάσει στη δημιουργία των πρώτων ευκαιριών με προοπτικές για γκολ, με κύριο εκφραστή αυτών το Δημήτρη Μοτσάκο. Ο αντίπαλος πορτιέρο απομάκρυνε με τα πόδια δύο σουτ του Φίλιππου Κρεκούκια και του Δημήτρη Τσιμπούρη, οι Ακάλυπτοι αδυνατούσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στην εστία του ΑΟΠ κι έτσι το αποτέλεσμα παρέμεινε στο 0-2 μέχρι και τη λήξη του α' ημιχρόνου.

Ο... θεός της Αιγείρας έβαλε το χέρι του

Ο Κώστας Πάτσης περνά στη θέση του Άρη Μπούρα. Με την έναρξη του β' μέρους, ο Παναιγειρατικός γλίτωσε εκ θαύματος την... ταφόπλακα στις ελπίδες του για ανατροπή του σκηνικού και του σκορ, όταν η απόκρουση του Διονύση Μάντζου έστειλε την μπάλα πάνω σε αντίπαλο, ο οποίος με ξερό δεξί σουτ έστειλε την μπάλα να προσκρούσει με δύναμη στο αριστερό κάθετο δοκάρι της ανυπεράσπιστης εστίας του Σάκη και να απομακρυνθεί.

Η πλήρης ανατροπή

Μετά την πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία των Ακάλυπτων, το παιχνίδι πέρασε αποκλειστικά στα χέρια του Παναιγειρατικού. Οι "μελανόλευκοι" έπαιζαν κυριολεκτικά μόνοι τους, καθώς είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και πραγματοποιούσαν υψηλό pressing στην αντίπαλη άμυνα με αποτέλεσμα οι Ακάλυπτοι να επιδίδονται σε μακρινές μπαλιές κι ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης παιχνιδιού. Ο Δημήτρης Μοτσάκος έδωσε με εκπληκτικό δυνατό βολέ έκτός περιοχής το έναυσμα για αντεπίθεση, σημειώνοντας 20 λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα το 1-2. Ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης άφησε τη θέση του στο Θανάση Θωμά, που λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα λίγο αργότερα, ωστόσο η μπάλα του στρώθηκε στο κακό αριστερό του πόδι με αποτέλεσμα να περάσει μακριά άουτ. Ο Γιώργος Ντοάς ήταν εξαιρετικός στο "ένας εναντίον ενός" με τον αντίπαλο σέντερ φορ, που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και το μόνο που είχε να κάνει ήταν να διαμαρτύρεται συνεχώς στο διαιτητή της συνάντησης. Η πίεση του Φίλιππου Κρεκούκια και του Δημήτρη Μοτσάκου αιχμαλώτησε έντεκα λεπτά πριν το τέλος το δεξί μπακ των Ακάλυπτων στην πλάγια γραμμή, με τον Φίλιππο να κλέβει την μπάλα και να την μοιράζει στον Δημήτρη Τσιμπούρη, ο οποίος κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, η μπάλα χτύπησε στο τοίχος και στρώθηκε στον Γιώργο Ντοά, που πέρασε με όμορφη κάθετη πάσα την μπάλα στον αμαρκάριστο Κρεκούκια, που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Η ολική ανατροπή έδειχνε να είναι θέμα χρόνου και ήρθε πολύ γρήγορα με τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη, που ξαναπέρασε στο παιχνίδι, να γυρίζει την μπάλα στην περιοχή στον Φίλιππο Κρεκούκια, ο οποίος σούταρε, κι έπειτα από μία σύγχυση στην άμυνα των Ακάλυπτων, ο Δημήτρης Μοτσάκος σκόραρε από τη γραμμή για να γράψει το τελικό Ακάλυπτοι - Παναιγειρατικός 2-3.

Για την Ιστορία, τη σημαντική επικράτηση του Παναιγειρατικό έναντι των Ακάλυπτων "υπέγραψαν" οι: Διονύσης Μάντζος, Άρης Μπούρας, Γιώργος Ντοάς, Γιάννης Λάμπρου, Μάριος Μάντζος, Δημήτρης Τσιμπούρης, Φίλιππος Κρεκούκιας, Δημήτρης Μοτσάκος, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Κώστας Πάτσης και Θανάσης Θωμάς.
Τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας παρακολούθησε από κοντά η πρόεδρος του Ομίλου Τζωρτζίνα Μπουρίκα και ο φίλος του ΑΟΠ Τάσος Οικονόμου.