3 Μαΐ 2010

Να "αλώσει" και πάλι το Φάληρο

Έξι στροφές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του φετινού μαραθωνίου η γνώριμη Μεικτή ΣΕΦ θα βρεθεί στο δρόμο του Παναιγειρατικού στην αρχή μιας σειράς από αναμετρήσεις-φωτιά για τη "Μαύρη Αρμάδα". Η εκπληκτική πορεία των Φαληριωτών και η αναρρίχηση αυτών στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα αποτελεί έναν επιπλέον λόγο, ώστε ο αγώνας να χαρακτηριστεί ως ένα μεγάλο ντέρμπυ. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 19:00 το προσεχές Σάββατο 08/05.

Το προφίλ των αντιπάλων

Θέση: 2η
Βαθμοί: 33
Αγώνες: 23

Νίκες: 15

Ισοπαλίες: 3

Ήττες: 5
Γκολ υπέρ: 84

Γκολ κ
ατά: 48
Συντελεστής τερμάτων: +36

Η ευρεία ανανέωση κι ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού της Μεικτής ΣΕΦ τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και κατά τη χειμερινή περίοδο έχει ως αποτέλεσμα οι "γαλάζιοι" να παρουσιαστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί τη φετινή σεζόν, διεκδικώντας πολλά περισσότερα από όσα αποκόμισαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όταν κι έφτασαν μέχρι τους "8" της διοργάνωσης. Το Φάληρο θα πρέπει να αισθάνεται αρκετά περήφανο για την ομάδα που το εκπροσωπεί στα γήπεδα του Ελαιώνα, καθώς εκείνη φιγουράρει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 33 βαθμούς σε 23 αναμετρήσεις. Η Μεικτή ΣΕΦ έχει πάρει τη νίκη σε 15 αγώνες, 3 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ σε 5 γνώρισε την ήττα (η μία από τον ΑΟΠ στις 12/12/09 με 0-1). Θετικός συντελεστής τερμάτων +36 για τους Φαληριώτες (84-48).
Η Μεικτή ΣΕΦ δεν αντιμετώπισε, όπως ήταν προγραμματισμένο, την Μπαρίστας το περασμένο Σάββατο, καθώς ο αγώνας αναβλήθηκε. Στον τελευταίο αγώνα τους οι "γαλάζιοι" βρήκαν στο δρόμο τους έναν, διαλυμένο από τον Παναιγειρατικό, Πανφραπεδαϊκό και τον φιλοδώρησαν με τρία τέρματα (0-3), δείχνοντας παράλληλα να ξεπερνούν την σοκαριστική γι' αυτούς απώλεια βαθμών στο ματς με τα Ραγκούν στις 17 Απριλίου, όποτε και χρειάστηκαν ένα πέναλτυ στις καθυστερήσεις για να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Προϊστορία

"Παλιοί γνώριμοι" είναι οι αντίπαλοι, οι οποίοι περιμένουν τον ΑΟΠ το ερχόμενο Σάββατο, καθώς οι δύο ομάδες συμμετείχαν στον ίδιο όμιλο και κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο.
Οι αναμετρήσεις μεταξύ του Παναιγειρατικού και της Μεικτής ΣΕΦ, λοιπόν, έχουν τη... δική τους ιστορία, με τον ΑΟΠ να έχει μια ελαφρά υπεροχή έναντι των Φαληριωτών (2 νίκες ΑΟΠ - 1 ισοπαλία - 1 νίκη ΣΕΦ, γκολ 11-8 υπέρ των Αχαιών).
Η αρχή έγινε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 (λίγες ώρες προτού η Αθήνα παραδοθεί στις φλόγες...), όταν ο ΑΟΠ, μετά από χορταστικό ματς και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Τσιμπούρη, έπαιρνε μια άνετη νίκη με 5-2, ξεκινώντας το περίφημο και ακατάρριπτο σερί των επτά νικών που θα διαρκούσε μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο! Τα γκολ των Καραμπάση, Κρεκούκια, Μοτσάκου, Τσιμπούρη και Λαζαρίδη είχαν δώσει τότε τη νίκη στον ΑΟΠ.
Η ρεβάνς της 4ης Απριλίου είχε την ακριβώς αντίθετη εικόνα και αποτέλεσμα. Η καθαρή ήττα των Αιγειρατών με 3-2 πιστοποίησε την αγωνιστική "κοιλιά" του ΑΟΠ στο κρισιμότερο σημείο του περυσινού "μαραθωνίου", οριστικοποιώντας ταυτοχρόνως τη συμμετοχή της ΣΕΦ στα play-off (όπου αποκλείστηκε από τις Πυραμίδες στον α΄ γύρο).
Η μοναδική ισοπαλία μεταξύ των αποτελεσμάτων στα ματς ανάμεσα στους δύο μονομάχους του Σαββάτου σημειώθηκε σε φιλική αναμέτρηση τον περασμένο Οκτώβριο. Το τελικό 3-3 κρίθηκε απ' όλους "πλασματική εικόνα" σε ένα ματς στο οποίο κυριάρχησε απόλυτα ο ΑΟΠ και ο "βομβιστής" Δημήτρης Μοτσάκος που πέτυχε χατ-τρικ.
Στις 12 Δεκεμβρίου 2009 ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης ήταν εκείνος που με κοντινό πλασέ χάρισε μία σπουδαία νίκη με 0-1 σε ένα γήπεδο-λίμνη από την ακατάπαυστη καταρρακτώδη βροχή εκείνο το απόγευμα, για τον πρώτο γύρο του φετινού πρωταθλήματος.