16 Μαΐ 2010

Black night...

Σπουδαία επικράτηση για τον Παναιγειρατικό στο "Γήπεδο 4" του Ελαιώνα. Οι "Φρουροί της Αχαΐας" με σκορ 4-0 βγήκαν νικητές από τη χθεσινή μάχη με αντίπαλο τους Deep Purple και μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση μίας εκ των τεσσάρων προνομιούχων θέσεων που οδηγούν με πλεονέκτημα μίας νίκης στα play-off του Ιουνίου. Ο Φίλιππος Κρεκούκιας με χατ-τρικ κι ο Δημήτρης Μοτσάκος με σουτ στην εκπνοή υπέγραψαν τη νίκη του ΑΟΠ κόντρα σε Deep Puple και... διαιτητή.

Δίχως εκπλήξεις

Ο Πέτρος Παπανικολάου δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη, όσον αφορά την αρχική σύνθεση του Παναιγειρατικού. Ο Διονύσης Μάντζος πήρε τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας, έχοντας τους Πάτση, Ντοά και Λάμπρου στην αμυντική γραμμή. Από το κέντρο και μπροστά ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης προτιμήθηκε να μην ξεκινήσει τον αγώνα και τη θέση του έλαβε ο Δημήτρης Τσιμπούρης, ενώ ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος έχει γίνει το βασικό αμυντικό χαφ του ΑΟΠ και ήταν αναμενόμενο να βρεθεί στην 8άδα. Σε ρόλο δεξιού εξτρεμ άρχισε ο Φίλιππος Κρεκούκιας ενώ ο Δημήτρης Μοτσάκος σε ρόλο μοναδικού προωθημένου.

Γκολ με το... "καλημέρα"

Πριν καλά-καλά προλάβει να συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, ο Φίλιππος Κρεκούκιας με ωραία επέλαση και πλασέ με το αριστερό εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ για τον Παναιγειρατικό, βάζοντας τους "Φρουρούς της Αχαΐας" σε θέση οδηγού από πολύ νωρίς, κάτι που σίγουρα χρειαζόταν ο ΑΟΠ για να φέρει το άγχος στα πόδια των παικτών των Deep Purple.

Άρχισαν τα (διαιτητικά) όργανα μετά το 1-0

Οι "μοβ" προσπάθησαν να αναδιοργανωθούν έτσι ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσουν κάτι θετικό από το ντέρμπυ. Η αμυντική και η μεσαία γραμμή του ΑΟΠ λειτουργούσε ωστόσο καλά και δεν άφηνε τους Deep Purple να πλησιάσουν με ιδιαίτερες αξιώσεις την εστία του Διονύση Μάντζου, ο οποίος όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Όλα αυτά μέχρι περίπου το δέκατο λεπτό της συνάντησης, αφετηρία του χθεσινού "show" του διαιτητή του αγώνα. Ο "άρχοντας του ματς" εφήυρε πέναλτυ εις βάρος του Παναιγειρατικού σε προβολή του Δημήτρη Μάντζου, ο οποίος έσωσε το σουτ αντιπάλου, που είχε πορεία προς το τέρμα, θεωρώντας πως ο αρχηγός της "Μαύρης Αρμάδας" έκανε τάκλιν (το οποίο απαγορεύεται στο 8x8). Η "θεία δίκη" ωστόσο έστειλε την μπάλα άουτ από τη βούλα της περιοχής του Σάκη, ο οποίος έπεσε μάλιστα στη σωστή γωνία.

Σταθερά έως το ημίχρονο

Ο Ζαχαρίας Σαραντουλάκης αποτέλεσε τη μόνη αλλαγή στα πρώτα 25 λεπτά παίρνοντας τη θέση του Δημήτρη Μοτσάκου, δείχνοντας μεγάλο όρεξη. Το παιχνίδι είχε σταθερό ρυθμό στο α' μέρος εως ότου να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα σε αυτό. Ο Παναιγειρατικός προσπαθούσε να περάσει την μπάλα στο Δημήτρη Μοτσάκο, κυρίως μέσω του Δημήτρη Τσιμπούρη, από του οποίου τα πόδια πέρασε η πλειονότητα των επιθέσεων των "μελανόλευκων". Ο Παναί δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει κάποια κραυγαλαία ευκαιρία. Το πλασέ του Δημήτρη Μάντζου εξ επαφής από γύρισμα του δαιμόνιου Σαραντουλάκη, που μπήκε με περίσσιο πάθος και δύναμη στον αγώνα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία καλή ευκαιρία, εάν η μπάλα δεν είχε περάσει άουτ στο γύρισμα του Ζαχαρία. Μακρινά σουτ από τον Δημήτρη Μοτσάκο και τον Φίλιππο Κρεκούκια δεν βρήκαν στόχο, ο Γιώργος Ντοάς ήταν εξαιρετικός στο man-to-man με τον στράικερ των αντιπάλων τον οποίο σημάδευαν επανειλημμένα οι ποδοσφαιριστές των Deep Purple, κι έτσι το 1-0 αποτέλεσε και το σκορ ημιχρόνου σε ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι.

Παρατράγουδα στην ανάπαυλα

Η διαιτησία του αγώνα έδειχνε να είναι αρκετά κακή και πολλές φορές ευνοϊκή για τους "μωβ", πράγμα το οποίο έφερε έντονο εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές του ΑΟΠ και στον πάγκο της ομάδας. Συγκεκριμένα, Χάρης Πλούμης, Μάριος Μάντζος και Θανάσης Θωμάς τα... έψαλλαν έντονα στον ρέφερι, ο οποίος έδειξε την κίτρινη κάρτα στην ανάπαυλα της αναμέτρησης στον "Double Th", που έδειξε να εκνευρίζεται αρκετά με την απόφαση αυτή. Στη συνέχεια, ο Χάρης Πλούμης μίλησε σε έντονο ύφος σε τετ-α-τετ με τον διαιτητή αλλά το θέμα έληξε εκεί με τους ψυχραιμότερους να σταματούν το "θωρηκτό".

Ο εξολοθρευτής Ντοάς - Άψογοι στα στημένα!

Στο β' μέρος οι Deep Purple ανέβασαν στροφές αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν κλασσικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Διονύση Μάντζου καθώς η άμυνα του ΑΟΠ ήταν πάντοτε παρούσα. Ο Γιώργος Ντοάς εξουδετέρωνε πλήρως σε κάθε επιθετική προσπάθεια των Purple τον αντίπαλο φορ, ο οποίος έπαιζε συνεχώς με πλάτη και ευελπιστούσε να ξεφύγει από τον "Νώε" και να γυρίσει με σκοπό να σουτάρει ώστε να πετύχει κάποιο γκολ όπως εκείνο στο ματς του α' γύρου. Ο... ψυλλιασμένος όμως Ντοάς δεν του επέτρεψε να... πάρει ανάσα κι έτσι οι συνεχείς προσπάθειες των "μωβ" να τον σημαδέψουν πήγαν στράφι. Αυτό οδήγησε τους αντιπάλους του Παναιγειρατικού στο να ποντάρουν τις ελπίδες τους για γκολ σε στημένες μπάλες. Ο διαιτητής του αγώνα έφερνε συνεχώς τους Deep Purple έξω από την περιοχή του ΑΟΠ με κυριολεκτικά αστείες αποφάσεις, κλείνοντας τους "μελανόλευκους" για αρκετό χρονικό διάστημα στα καρέ τους. Ο αριθμός των φάουλ σε πλεονεκτική θέση υπέρ των Purple ήταν αρκετά μεγάλος, κάτι που έφερνε συνεχώς ανησυχία διότι πρόκειται για το πιο αδύναμο σημείο του Παναιγειρατικού τη φετινή σεζόν. Ωστόσο, η δουλειά της Τετάρτης στα στημένα φάνηκε με το τείχος να είναι σωστά τοποθετημένο και την μπάλα να μην μπορεί να περάσει από αυτό, εκτός από δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη, ο Διονύσης Μάντζος έδιωξε με πλονζόν την μπάλα μακριά και στη δεύτερη το δοκάρι έσωσε τον ΑΟΠ από την ισοφάριση.

Σφραγίδα ανωτερότητας από Κρεκούκια

Ο Θανάσης Θωμάς προσπαθούσε να κρατήσει με ηρεμία την μπάλα κάτω και να τη μοιράσει στους συμπαίκτες του με σκοπό να φτάσει ο ΑΟΠ και σε ένα δεύτερο γκολ, το οποίο θα έφερνε αέρα σιγουριάς για τη νίκη. Το ίδιο προσπάθησε κι ο Δημήτρης Τσιμπούρης, ο οποίος βελτιώθηκε αισθητά στο β΄μέρος και βοήθησε πολύ στην οργάνωση επιθέσεων για τον Παναί. Το πολυπόθητο δεύτερο γκολ ήρθε να σφραγίσει τη νίκη για τον Παναιγειρατικό, με τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη να περνά εξαιρετική κάθετη πάσα στον Φίλιππο Κρεκούκια, που με όμορφο πλασέ πέτυχε το 2-0, δίνοντας τέλος στο άγχος.

Ζεστό χειροκρότημα για "Παπ"

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τον Πέτρο Παπανικολάου σήμανε το χθεσινό ντέρμπυ με τους Deep Purple. Ο "Mister11" αντικατέστησε το Θανάση Θωμά λίγο πριν ο Κρεκούκιας σημειώσει το 2-0 και γνώρισε την αποθέωση από τους ανθρώπους του Παναιγειρατικού, που με συγκίνηση είδαν τον "Παπ" να ξαναφορά τα ποδοσφαιρικά του και ευχήθηκαν να απαλλαχθεί από τους συνεχείς τραυματισμούς ώστε να είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα και ως ποδοσφαιριστής.

Κατάρρευση των Deep Purple και 4-0

Ένα λεπτό μετά το δεύτερο γκολ του ΑΟΠ, ο Μάριος Μάντζος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έστειλε από κόρνερ την μπάλα συστημένη στο πρώτο δοκάρι όπου βρισκόταν ο "Κρεκ" κι εκείνος με άψογο τελείωμα έγραψε το 3-0, φτάνοντας σε χατ-τρικ. Το ονειρεμένο απόγευμα για τον Παναιγειρατικό έλαβε τέλος με το τέταρτο γκολ που προήλθε από προσωπική ενέργεια και σουτ του Δημήτρη Μοτσάκου, ο οποίος μπήκε φουριόζος στα τελευταία λεπτά. 4-0.

Ικανοποιημένοι οι "μελανόλευκοι", πήραν αυτό που ήθελαν από το "Γήπεδο 4" και έφυγαν χαμογελαστοί από τις εγκαταστάσεις του Ελαιώνα.
Για την Ιστορία, τη μεγάλη χθεσινή νίκη του ΑΟΠ υπέγραψαν οι: Διονύσης Μάντζος, Κώστας Πάτσης, Γιώργος Ντοάς, Γιάννης Λάμπρου, Φίλιππος Κρεκούκιας, Δημήτρης Μάντζος, Δημήτρης Τσιμπούρης, Δημήτρης Μοτσάκος, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Θανάσης Θωμάς, Πέτρος Παπανικολάου, Μάριος Μάντζος και Χάρης Πλούμης.
Τα τέσσερα αιγειράτικα τέρματα σκόραραν ο Φίλιππος Κρεκούκιας (3) και ο Δημήτρης Μοτσάκος.
Τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του ΑΟΠ παρακολούθησε από κοντά η πρόεδρος του Ομίλου Τζωρτζίνα Μπουρίκα και η αδερφή της Βανέσα.

Σε ατομικό επίπεδο

Διονύσης Μάντζος: Παρών όποτε χρειάστηκε. Έστηνε άριστα το τείχος σε κάθε φάουλ σε επικίνδυνο σημείο, ενώ επιστράτευσε την κλάση του, διώχνοντας με εντυπωσιακή απόκρουση την μπάλα μακριά στη μοναδική φορά που η μπάλα κατευθύνθηκε προς τα δίχτυα.

Κώστας Πάτσης: Πολύ καλός ο αριστεροπόδαρος άσος του Παναί. Περιορίστηκε στα αμυντικά του καθήκοντα και δεν άφησε τον προσωπικό του αντίπαλο να πλησιάσει την περιοχή του Σάκη.

Γιώργος Ντοάς: Ο κορυφαίος του γηπέδου μαζί με τον Κρεκούκια. Δεν επέτρεψε σε καμία στιγμή του παιχνιδιού στον πανύψηλο φορ των Deep Purple να κάνει κάτι θετικό για την ομάδα του. Εξαιρετικός στο man-to-man.

Γιάννης Λάμπρου: Αφανής ήρωας ο "Johnnie". Αποτελεσματικός στην άμυνα με λίγες και σωστές επελάσεις στις επιθέσεις του ΑΟΠ.

Φίλιππος Κρεκούκιας: Ο πρωταγωνιστής της χθεσινής νίκης του Παναιγειρατικού. Ο "ναύαρχος" "πυρπόλησε" τρεις φορές τους Deep Purple και πανηγύρισε δεόντως. Βοήθησε αρκετά και στην ανάπτυξη παιχνιδιού. Σκόραρε το πολύ σημαντικό τέρμα στο 1ο λεπτό που έβαλε τον ΑΟΠ μπροστά στο σκορ από την αρχή.

Δημήτρης Μάντζος: Ήρεμη δύναμη στο χώρο του κέντρου, κρατούσε και μοίραζε την μπάλα σα σωστός αμυντικός μέσος. Χρεώνεται λανθασμένα σε αυτόν το πέναλτυ που κέρδισαν οι Deep Purple κι έγινε αιτία για να αντικρίσει για πρώτη φορά φέτος την κίτρινη κάρτα.

Δημήτρης Τσιμπούρης: Έδειχνε άκεφος το α' μέρος ως αριστερό εξτρέμ, ωστόσο εμφανίστηκε σαφέστατα βελτιωμένος στο δεύτερο 25λεπτο σε ρόλο αμυντικού χαφ. Κρατούσε την μπάλα κάτω ενώ δοκίμασε πολλές φορές να σουτάρει από μακρινή απόσταση αλλά τα περισσότερα σουτ έβρισκαν σε σώματα κι απομάκρυναν την μπάλα. Καλός με σωστές μεταβιβάσεις.

Δημήτρης Μοτσάκος: Προσπάθησε να πάρει κάποιες επιθέσεις στα πόδια του στο α' μέρος αλλά δε βρήκε τους απαραίτητους χώρους. Αντικαταστάθηκε γρήγορα για να επιστρέψει στα τέλη του β' ημιχρόνου φουριόζος με στόχο το γκολ, το οποίο και πέτυχε λίγο πριν εκπνεύσουν οι καθυστερήσεις.

Ζαχαρίας Σαραντουλάκης: Ήταν παντού. Το πάθος του και η ταχύτητά του τον έφεραν πολλά... "κλικ" παραπάνω από τους αντιπάλους, την άμυνα των οποίων έκανε άνω-κάτω. Μοίρασε την ασίστ για το δεύτερο γκολ του Κρεκούκια. Πολύ καλή εμφάνιση.

Θανάσης Θωμάς: Όπως και ο Τσιμπούρης, έτσι κι ο Θωμάς προσπαθούσε συνεχώς με επιτυχία τις περισσότερες φορές να κατεβάζει την μπάλα ώστε να παίζεται σίγουρο, passing game από τους παίκτες του ΑΟΠ και βοήθησε πολύ σε αυτόν τον τομέα. Είχε φραστικό επεισόδιο με το διαιτητή στο ημίχρονο, το οποίο επέφερε την κίτρινη κάρτα.

Πέτρος Παπανικολάου: Η ευχάριστη έκπληξη του χθεσινού αγώνα. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τις 20 Μαρτίου και τα πατήματά του φανέρωσαν πως δεν έχει φτάσει ακόμη σε υψηλά στάνταρ φυσικής κατάστασης. Όσον αφορά τα προπονητικά του καθήκοντα, έδειξε για ακόμη μία φορά να κάνει τις σωστές επιλογές με μετρημένες αλλαγές σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, που βοήθησαν πολύ ώστε να πάρει ο ΑΟΠ τη μεγάλη νίκη.

Μάριος Μάντζος: Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε μπαλιά-μισό γκολ στον Κρεκούκια για το 3-0 κι επιβεβαιώσε για ακόμη μία φορά τον χαρακτηρισμό "καμικάζι" που του έχει αποδοθεί.

Χάρης Πλούμης: Μπήκε με όρεξη και διάθεση να διασκεδάσει τη συμμετοχή του και να βοηθήσει την ομάδα να διατηρήσει το "μηδέν" στην άμυνα και τα κατάφερε με απόλυτη επιτυχία, δεχόμενος το ζεστό χειροκρότημα από τους ανθρώπους του Παναί. Είχε έντονο τετ-α-τετ με το διαιτητή στο ημίχρονο.

Ευνοϊκά αποτελέσματα αυτή την αγωνιστική

Η λήξη του αγώνα έφερε ξέφρενα πανηγύρια και πολλά χαμόγελα στα πρόσωπα όλων των ανθρώπων των Αχαιών, καθώς γνώριζαν τη σημασία της νίκης στο ντέρμπυ, η οποία έγινε ακόμη μεγαλύτερη μετά και την ήττα του Πανφραπεδαϊκού με 4-3 από τους Σφινξ, τη μεγάλη νίκη της Flarico κόντρα στα Νέα Λιόσια με 1-2 και το στραβοπάτημα των Σταυροφόρων, οι οποίοι έχασαν με 3-2 από την Ψαραγόσα στη ρεβάνς του "ματς της αστυνομίας" όπως έμεινε στην Ιστορία εκείνο του α' γύρου μεταξύ των δύο. Στα άλλα παιχνίδια του Ομίλου, η Μεικτή ΣΕΦ επιβλήθηκε της Τρέλεμποργκ με 0-3 και παρέμεινε σε τροχιά πρωτιάς, ενώ στη μεγάλη μάχη για την 8η θέση που οδηγεί στα play-off, Ακάλυπτοι και Μπαρίστας δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους ουραγούς της βαθμολογίας καθώς κέρδισαν με 3-7 τους Mustang και 2-5 τα Ραγκούν αντίστοιχα, χωρίς έτσι να αλλάξει κάτι στο βαθμολογικό πίνακα.