7 Ιουν 2010

BULLET the GREEN sky...


Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Παναιγειρατικός το Σάββατο στο "Γήπεδο 4". Οι "μελανόλευκοι" επέβαλαν εξ αρχής το ρυθμό τους, δημιούργησαν αμέτρητες ευκαιρίες και ισοπέδωσαν με 4-1 την πολυδιαφημισμένη ομάδα των Νέων Λιοσίων. Με καταπληκτικό γκολ του Ζαχαρία Σαραντουλάκη, με δύο έξοχα τέρματα του Δημήτρη Μοτσάκου και με υπέροχο πλασέ του Πέτρου Παπανικολάου, ο ΑΟΠ ξέφυγε από τους σαββατιάτικους αντιπάλους κι από τον Πανφραπεδαϊκό με 4 βαθμούς και, αν δεν ηττηθεί από τη Flarico το ερχόμενο Σάββατο, εξασφαλίζει μία θέση από τις προνομιούχες πρώτες τέσσερις του βαθμολογικού πίνακα.

Αναμενόμενη η αρχική 8άδα

Με όλα τα βασικά βέλη στη φαρέτρα του, ο Πέτρος Παπανικολάου επιβεβαίωσε τις προβλέψεις των περισσοτέρων πριν τον αγώνα για τους οκτώ ποδοσφαιριστές που θα ξεκινούσαν στη χθεσινή αναμέτρηση. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε για 41η φορά σε 41 αγώνες στα γήπεδα της Αθήνας ο Διονύσης Μάντζος, ενώ στην άμυνα παρατάχθηκαν από αριστερά προς τα δεξιά οι Πάτσης, Ντοάς (επίσης 41ο ματς) και Λάμπρου. Ο αρχηγός Δημήτρης Μάντζος αποτέλεσε για ακόμη ένα παιχνίδι το βασικό αμυντικό χαφ του ΑΟΠ, έχοντας στα αριστερά του τον Ζαχαρία Σαραντουλάκη και στα δεξιά του τον Δημήτρη Τσιμπούρη. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Φίλιππος Κρεκούκιας, με τους Μοτσάκο, Καραμπάση, (επέστρεψε μετά από 5 μήνες), Μάριο Μάντζο, Παπανικολάου και Πλούμη να αποτελούν τους αναπληρωματικούς των "μελανόλευκων".

Μεγάλες ευκαιρίες και χαμένο πέναλτυ - Γκολάρα ο "Ζάχα"

Οι παίκτες του Παναιγειρατικού έδειχναν εξ αρχής αποφασισμένοι να πάρουν τους δύο βαθμούς της νίκης. Η εικόνα του αγώνα έδειχνε έναν ΑΟΠ σαν... να παίζει με παραπάνω παίκτη, καθώς η "Μαύρη Αρμάδα" ήταν εκείνη που είχε την κατοχή της μπάλας και τη δημιουργία ευκαιριών. Οι επιθετικές προσπάθειες των Νέων Λιοσίων δεν ήταν με ιδιαίτερες αξιώσεις, αφού η εξαιρετική για ακόμη μια φορά αμυντική λειτουργία του Παναιγειρατικού κράτησε μακριά από την περιοχή του Διονύση Μάντζου τα "όπλα" των "πρασίνων", με πρωτεργάτη τον Γιάννη Λάμπρου, που με έξυπνες ενέργειες έβγαινε πρώτος στην μπάλα και ωθούσε την ομάδα του σε επιθέσεις. Ο Φίλιππος Κρεκούκιας έχασε σημαντική ευκαιρία σουτάρωντας από κοντά πάνω στον τερματοφύλακα των Λιοσίων, λίγα λεπτά πριν ο "Κρεκ" κερδίσει πέναλτυ έπειτα από σκληρό μαρκάρισμα που δέχτηκε εντός της περιοχής. Ο Κώστας Πάτσης, που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτυ, πλάσαρε στη δεξιά γωνία του τέρματος, στην οποία και διάλεξε να πέσει ο αντίπαλος πορτιέρο με αποτέλεσμα να απομακρύνει, διατηρώντας το 0-0.
Η απώλεια του πέναλτυ έδειξε να επηρέασε την ψυχολογία του Κώστα Πάτση, ωστόσο ο ΑΟΠ δεν πτοήθηκε και συνέχισε να αγωνίζεται με τον ίδιο, δυνατό κι επιθετικό ρυθμό, με αποτέλεσμα λίγο μετά τα μισά του ματς, να ευτυχήσει να προηγηθεί με ένα εξαιρετικό γκολ του Ζαχαρία Σαραντουλάκη. Ο Δημήτρης Τσιμπούρης με μακρινή μπαλιά βρήκε στον κενό χώρο τον "Ζάχα", ο οποίος από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής με ασύλληπτη λόμπα έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι κι έπειτα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.

Από το πουθενά ισοφάριση - Σωτήρας ο Σάκης

Ο ρυθμός και η εικόνα του αγώνα φανέρωναν πως ο Παναιγειρατικός θα διατηρούσε το υπερ του 1-0 μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, καθώς τα Νέα Λιόσια δεν απειλούσαν τον Διονύση Μάντζο. Λίγα λεπτά ωστόσο πριν το τελευταίο σφύριγμα για την ανάπαυλα, οι "πράσινοι" κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Μετά από μία πολύ επικίνδυνη εκτέλεση κόρνερ, ο Δημήτρης Μάντζος, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα του αδερφού του Διονύση, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην τελευταία φάση του ημιχρόνου τα Λιόσια έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία να περάσουν μπροστά στο σκορ, ωστόσο η εξαιρετική επέμβαση του Διονύση Μάντζου σε κοντινό σουτ και το άστοχο στη συνέχεια βολέ από το Νο. 10 των Λιοσίων διατήρησαν το σκορ στο 1-1.

Είσοδος Καραμπάση

Στο β' μέρος, ο Ανδρέας Καραμπάσης αντικατέστησε τον Δημήτρη Μάντζο,και τοποθετήθηκε στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, με τον Τσιμπούρη να παίρνει ρόλο αμυντικού μέσου. Η είσοδος του "Καραμπά" έφερε πολλά χαμόγελα στους ανθρώπους του Παναιγειρατικού, που τον έβλεπαν να αγωνίζεται και πάλι μετά από σχεδόν πέντε μήνες (κόντρα στους Mustang 6-3 στις 09/01).

Βάζει ο "Μότσι" τη στολή του...

Στο β' μέρος έμελε να αναλάβει δράση ο Δημήτρης Μοτσάκος για να καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες το παιχνίδι. Με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από υπέροχη εκτέλεση κόρνερ του Ζαχαρία Σαραντουλάκη έβαλε τον Παναιγειρατικό μπροστά στο σκορ με 2-1, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμό και κραυγές στο "μελανόλευκο" στρατόπεδο. Ο Διονύσης Μάντζος με μία πολύ δύσκολη απόκρουση με τα πόδια σχεδόν πάνω στη γραμμή σε κοντινό σουτ που πέρασε ανάμεσα από πολλά σώματα, έσωσε για ακόμη μία φορά τον ΑΟΠ από βέβαιη παραβίαση, για να έρθει στα μισά του β' μέρους η πλήρης αποθέωση για τον Δημήτρη Μοτσάκο, που σκόραρε ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν. Από έξοχη ενέργεια του Ζαχαρία Σαραντουλάκη και νέα ασίστ από τον "Ζάχα", ο Μοτσάκος κοντρολάρει την μπάλα με το στήθος κι, αφήνοντας τον προσωπικό του αντίπαλο εκτεθειμένο, με φανταστικό βολέ στέλνει την μπάλα στο "Γ" της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει τερματοφύλακα των Λιοσίων. Λίγο αργότερα, ο Διονύσης Μάντζος πραγματοποιεί νέα μεγάλη απόκρουση σε απευθείας εκτέλεση φάουλ.

"ΠΑΠ και κάτω"

Ο Πέτρος Παπανικολάου εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο για να χρισθεί κι αυτός σκόρερ περίπου δέκα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Από πάσα του Ανδρέα Καραμπάση κι ασύλληπτη ντρίμπλα του Δημήτρη Μοτσάκου με τακούνι και ασίστ στον "Παπ", ο Αιγαλεώτης πλασάρει γλυκά και πετυχαίνει το 4-1. Ο παίκτης-προπονητής του Παναιγειρατικού τρελαίνεται και τρέχει ολοταχώς προς τον πάγκο για να αφιερώσει το γκολ στον Δημήτρη Μάντζο.
Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, ο νεοεισελθών Μάριος Μάντζος, λίγο έλειψε να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα αλλά το φιλόδοξο πλασέ που επιχείρησε πέρασε μακριά άουτ. Το 4-1 παρέμεινε μέχρι τη λήξη του αγώνα, όταν και νέα πανηγύρια ξέσπασαν στο στρατόπεδο των "Φρουρών της Αχαΐας".

Ένας βαθμός για την τετράδα

Η μεγάλη επικράτηση κόντρα στα Νέα Λιόσια έφερε τον Παναιγειρατικό ένα βήμα πριν την επίτευξη του πρώτου στόχου της σεζόν. Το ερχόμενο Σάββατο, εάν δεν ηττηθούν από τη Flarico, οι "Φρουροί της Αχαΐας" εξασφαλίζουν το πλεονέκτημα της μίας νίκης στα προημιτελικά.

Για την Ιστορία, με τη φανέλα του ΑΟΠ στο Σαββατιάτικο ντέρμπυ αγωνίστηκαν οι: Διονύσης Μάντζος, Γιάννης Λάμπρου, Γιώργος Ντοάς, Κώστας Πάτσης, Δημήτρης Μάντζος, Δημήτρης Τσιμπούρης, Ζαχαρίας Σαραντουλάκης, Φίλιππος Κρεκούκιας, Δημήτρης Μοτσάκος, Ανδρέας Καραμπάσης, Πέτρος Παπανικολάου και Μάριος Μάντζος, ενώ στον πάγκο έμεινε χωρίς να αγωνιστεί ο Χάρης Πλούμης.
Τα τέσσερα "χρυσά" γκολ του Παναί πέτυχαν οι Σαραντουλάκης, Μοτσάκος (2) και Παπανικολάου.

Σε ατομικό επίπεδο

Διονύσης Μάντζος: Σωτήρας σε κομβικά σημεία του αγώνα. Έδειξε σε ένα ακόμη μεγάλο ματς την μεγάλη κλάση του με σημαντικές επεμβάσεις στο 1-1 και στο 3-1.

Γιάννης Λάμπρου: Από τους κορυφαίους του γηπέδου. Έκανε εξαιρετική δουλειά στην άμυνα κι έβγαινε συνεχώς πρώτος στην μπάλα. Εξαιρετικός.

Γιώργος Ντοάς: Άλλο ένα υπέροχο man-to-man από τον "Νώε" σε αντίπαλο επιθετικό. Ο φορ των Λιοσίων έμοιαζε εξαφανισμένος. Ο Ντοάς έδειξε τιτάνια ψυχραιμία στις συνεχείς προκλήσεις από τους αντιπάλους του, με αποτέλεσμα να κρατήσει σε ήρεμα πλαίσια τον αγώνα.

Κώστας Πάτσης: Η απώλεια του πέναλτυ τον επηρέασε αρκετά ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Οι προσπάθειές του ήταν γεμάτες άγχος, ωστόσο στο β' μέρος, μαζί με την άνοδο του ΑΟΠ, ανέβηκε κι ο Πάτσης. Στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν, πάντως, πολύ καλός.

Δημήτρης Μάντζος: Βοήθησε αρκετά τόσο αμυντικά, όσο και στις επιθέσεις της ομάδας. Χρεώνεται το αυτογκόλ για το 1-1, ωστόσο η φάση ήταν εξαιρετικά δύσκολη ώστε να κατηγορηθεί ο αρχηγός του ΑΟΠ.

Δημήτρης Τσιμπούρης: Πάρα πολύ καλό ματς από τον "Τσιμπούρ". Βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Σαραντουλάκη για το 1-0 ενώ κρατούσε και μοίραζε όμορφα και στρωτά την μπάλα.

Ζαχαρίας Σαραντουλάκης: Ο κορυφαίος του γηπέδου! Εμφάνιση να... την πιεις στο ποτήρι. Πέτυχε ένα υπέροχο γκολ και μοίρασε τις ασίστ για τα δύο γκολ του Μοτσάκου. Έτρεξε ασταμάτητα και ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα. Υπέροχο παιχνίδι από τον "Ζάχα".

Φίλιππος Κρεκούκιας: Αγωνίστηκε μόνο στα πρώτα είκοσι λεπτά του αγώνα. Είχε καλή παρουσία, δημιούργησε αρκετές απειλητικές καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα, ενώ ήταν κι ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτυ.

Δημήτρης Μοτσάκος: Άλλαξε το ρου της ιστορίας του αγώνα στο β' μέρος με δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο. Για ακόμη μία φορά βομβιστής. Από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της σαββατιάτικης αναμέτρησης.

Ανδρέας Καραμπάσης: Είχε να αγωνιστεί πέντε μήνες, ωστόσο όσο η ώρα περνούσε, ο Ανδρέας ανέβαινε όλο και περισσότερο, δείχνοντας πως θα αποτελέσει σημαντική ενίσχυση για τον ΑΟΠ στη συνέχεια. Από δική του προσπάθεια ξεκίνησε το 4-1.

Πέτρος Παπανικολάου: Αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό του. Απόδειξη αυτού η επίτευξη του τέταρτου τέρματος με πολύ ψύχραιμο πλασέ. Προσπάθησε αρκετά. Στα προπονητικά του καθήκοντα, πήρε μεγάλο ρίσκο να κρατήσει στον πάγκο στο β' μέρος τον Κρεκούκια αλλά ήξερε πολύ καλά τι ακριβώς έκανε. Για ακόμη μία φορά βασικός συντελεστής στη νίκη.

Μάριος Μάντζος: Αγωνίστηκε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί. Θα μπορούσε να πετύχει το 5-1, αν ήταν πιο ψύχραιμος.


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από το ματς