3 Ιουν 2010

Revenge is about to begin... (ΝΕΑ ΛΙΟΣΙΑ - ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ 05/05 19:00)

Το πολυαναμενόμενο ντέρμπι πλησιάζει. Στις 19:00 του ερχόμενου Σαββάτου 05/06, στα γήπεδα του Ελαιώνα, ο Παναιγειρατικός δίνει έναν αγώνα κομβικής σημασίας για την πορεία των "μελανόλευκων" προς την κορυφή του Ομίλου. Αντίπαλος των Αχαιών η ομάδα των Νέων Λιοσίων, "διάδοχος" σε πολύ μεγάλο ποσοστό της περυσινής Bullet NL.
Οι Αχαιοί θέλουν να τερματίσουν στα υψηλά κλιμάκια του Α' Ομίλου και γι' αυτό άπαντες στο στρατόπεδο της "Μαύρης Αρμάδας" έχουν θέσει σαν αποκλειστική προτεραιότητα τη νίκη - "ρεβάνς" για τον περυσινό αποκλεισμό από τη Bullet στη φάση των play-off.

Το προφίλ των αντιπάλων

Θέση: 5η
Βαθμοί: 34
Αγώνες: 25

Νίκες: 16

Ισοπαλίες: 2
Ήττες: 7
Γκολ υπέρ: 110

Γκολ κ
ατά: 57
Συντελεστής τερμάτων: +53

Η επίθεση των "πρασίνων" βγάζει φωτιές με τα Νέα Λιόσια να έχουν 110 γκολ στο ενεργητικό τους σε 25 αναμετρήσεις. Οι 5οι στη βαθμολογία έδειχναν εξαιρετικό πρόσωπο στο πρώτο μισό του φετινού μαραθωνίου, κάτι το οποίο έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τα αποτελέσματά τους και τα επανειλημμένα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Η ήττα-σοκ από τη Flarico με 1-2 στο "Γήπεδο 4" και η ισοπαλία 2-2 σε ένα ντέρμπυ για γερά νεύρα με τους Σταυροφόρους στο "Γήπεδο 3" είναι τα τελευταία δύο αποτελέσματα των Νέων Λιοσίων. Διαθέτουν τον καλύτερο συντελεστή τερμάτων στο πρωτάθλημα (+53)μόλις ένα γκολ πάνω από τον Παναιγειρατικό (+52).

Προϊστορία

Ο Παναιγειρατικός δεν έχει τεθεί αντιμέτωπος με την Bullet NL, μετά τη μετονομασία της σε Νέα Λιόσια, ωστόσο η περσινή σεζόν επεφύλασσε τρεις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων.
Στις 25 Οκτωβρίου 2008, μία από τις πιο χρυσές ημερομηνίες της Ιστορίας του ΑΟΠ, η Bullet NL αποτέλεσε τον πρώτο αντίπαλο του Παναιγειρατικού στα γήπεδα της Αθήνας. Στο "Γήπεδο 4" ο Λουκάς Λαζαρίδης έκανε "πάρτυ" και φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τους αντιπάλους, ενώ ο Μοτσάκος με δύο γκολ και οι Σαραντουλάκης, Κρεκούκιας και Λάμπρου εκτόξευσαν το σκορ στο9-5 και χάρισαν στον ΑΟΠ τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Η Bullet έμελλε να είναι ομάδα που θα έκλεινε το πρόγραμμα του Παναιγειρατικού για τη σεζόν 2008-2009. Στις 25 Απριλίου 2009, σε έναν αγώνα όπου κρινόταν η 4η θέση, ο ΑΟΠ έχασε σωρεία ευκαιριών και το πλήρωσε ακριβά, χάνοντας με 0-1 στο "Γήπεδο 2". Λίγες ημέρες αργότερα, για τα προημιτελικά του πρωταθλήματος, ο Παναιγειρατικός, όντας με την πλάτη στον τοίχο εξ αιτίας του πλεονεκτήματος της μίας νίκης που είχε η Bullet, ηττήθηκε με κατεβασμένα τα χέρια στο "Γήπεδο 1". Τα γκολ των Παπαϊωάννου και Τσιμπούρη δε στάθηκαν αρκετά για να αποτρέψουν το (επεισοδιακό) 2-4.