7 Ιουλ 2010

Αχαιοπειραϊκή μάχη (ΠΑΝΑΙΓΕΙΡΑΤΙΚΟΣ-ΠΑΝΦΡΑΠΕΔΑΪΚΟΣ 10/07 19:00)

Τρεις μήνες μετά την τελευταία μονομαχία τους για την 20η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, Παναιγειρατικός και Πανφραπεδαϊκός συναντώνται και πάλι, αυτή τη φορά με έπαθλο το πρώτο εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της 17ης Ιουλίου.
Η "Μαύρη Αρμάδα" έχει ήδη πετύχει το μεγάλο στόχο της πρόκρισης στην τετράδα, που είχε τεθεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ωστόσο οι παίκτες του ΑΟΠ δεν αρκούνται μόνο σε αυτό και θα επιδιώξουν την πρώτη τους συμμετοχή σε τελικό στα γήπεδα της Αθήνας στη μόλις δεύτερη σεζόν τους στην πρωτεύουσα.

Το προφίλ του αντιπάλου

Ο Πανφραπεδαϊκός τους τελευταίους τρεις μήνες δε θυμίζει σε κανέναν το "τρένο" του πρώτου γύρου. Τα απανωτά κι αδικαιολόγητα στραβοπατήματα "βούλιαξαν" τους "ροσονέρι" στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα του α' ομίλου, χάνοντας ωστόσο στα χαρτιά (!) το πλεονέκτημα της μίας νίκης από τα Νέα Λιόσια.
Στην προημιτελική φάση, η παλικαρίσια εμφάνιση των "Φραπέδων" στο πρώτο παιχνίδι (1-1) έστειλε το παιχνίδι στα πέναλτυ, όπου με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Άλκη Καραδήμα (απέκρουσε τα δύο τελευταία πέναλτυ), οι Πειραιώτες έδωσαν νέο ραντεβού με τους "πράσινους" για την πρόκριση στους "4". Οι παίκτες του Πανφραπεδαϊκού αποχαιρέτησαν τον Ιούνιο με μία επιβλητική επικράτηση με 4-1 την περασμένη Τετάρτη 30/06 και πήραν την πρόκριση για την ημιτελική φάση, όπου θα συναντήσουν τον Παναιγειρατικού.

Προϊστορία

1 νίκη ΑΟΠ - 0 ισοπαλίες - 3 νίκες Πανφραπεδαϊκού
Γκολ: 10-10


Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων λαμβάνει χώρα στο "Γήπεδο 3" του Ελαιώνα στις 29 Νοεμβρίου 2008 όταν και οι "Φραπέδες" εκμεταλλευόμενοι τα λάθη του Παναιγειρατικού επικρατούν με 0-3, για να έρθει η νέα, άδικη αυτή τη φορά, ήττα με σκορ 1-3 με τον Ανδρέα Καραμπάση να είναι ο μοναδικός παίκτης που παραβιάζει την εστία των Πειραιωτών.
Η μοίρα έφερε εκ νέου τις δύο ομάδες στον ίδιο όμιλο την ερχόμενη και τρέχουσα σεζόν με τον Παναιγειρατικό να στέκεται πολύ καλά στον πρώτο αγώνα της 16ης Ιανουαρίου, να έχει δοκάρι, αλλά να βρίσκει παράλληλα τον τερματοφύλακα Άλκη Καραδήμα σε πολύ μεγάλη βραδιά. Το σουτ του Δημήτρη Μοτσάκου που ισοφάρισε σε 1-1 δεν ήταν αρκετό για να φέρει θετικό αποτέλεσμα για τους Αχαιούς κόντρα στους Πειραιώτες, οι οποίοι μάλιστα πήραν και τη νίκη (1-2) με τα τυχερά γκολ των Κούβαρη και Αγγελίδη.
Στον αγώνα του β' γύρου, ωστόσο, ήρθε η εξιλέωση για τους "μελανόλευκους". Ένας Παναιγειρατικός να... τον πιεις στο ποτήρι διέσυρε τον Πανφραπεδαϊκό στο ντέρμπυ της 20ης αγωνιστικής με 8-2 στις 17 Απριλίου. Τα τρία γκολ του Φίλιππου Κρεκούκια, τα δύο του Θανάση Θωμά και τα σουτ των Σαραντουλάκη, Τσιμπούρη και Μάριου Μάντζου έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη επικράτηση των "Αχαιών" κόντρα στους Πειραιώτες.