17 Μαρ 2010

Για την τρίτη κατάληψη της Αιγύπτου

Ένα μεγάλο ντέρμπυ, που θα κρίνει πολλά, περιμένει τον Παναιγειρατικό η 18η αγωνιστική ημέρα (16η για τον ΑΟΠ) στο πρωτάθλημα του Ελαιώνα. Οι "μελανόλευκοι" της Αιγείρας θα έρθουν αντιμέτωποι με τη Σφινξ, η οποία ισοβαθμεί με τον Παναιγειρατικό στην 3η θέση του πρωταθλήματος με αγώνα λιγότερο από τα 2α Νέα Λιόσια, και άπαντες στο αχαϊκό στρατόπεδο δηλώνουν πανέτοιμοι για το νέο μεγάλο ραντεβού με το εξαιρετικά δυνατό αιγυπτιακό συγκρότημα.

Σάββατο 20/03 - 19:00 Eleonas Football Club, Ρέντης

Το προφίλ των Αιγυπτίων

Θέση: 3η
Βαθμοί: 23
Αγώνες: 16

Νίκες: 10

Ισοπαλίες: 3

Ήττες: 3
Γκολ υπέρ: 66

Γκολ κ
ατά: 51
Συντελεστής τερμάτων: +15


Οι "Σφίγγες", των οποίων η νίκη κόντρα στον ΑΟΠ (1-3) την 7η αγωνιστική ξεκίνησε ένα ξέφρενο αήττητο σερί δίχως μέχρι την ώρα τέλος, βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας παρέα με τους "Φρουρούς της Αχαΐας", με τις δύο ομάδες να έχουν τον ίδιο αριθμό αγώνων (16), ένα λιγότερο από τα Νέα Λιόσια που βρίσκονται με δύο βαθμούς περισσότερους στη 2η θέση. Τα ματς, στα οποία συμμετέχει η Σφινξ, χαρακτηρίζονται κατάλληλα για φιλάθλους που λατρεύουν τα πολλά γκολ, κάτι που μαρτυρούν τα 66 τέρματα υπέρ των Αιγυπτίων και τα 51 κατά αυτών, αριθμοί που έχουν διαμορφώσει αποτελέσματα όπως οι δύο πρόσφατες νίκες των "Σφιγγών" με 5-4 κόντρα στη Μεικτή ΣΕΦ το περασμένο Σάββατο και με 7-5 έναντι των Ακάλυπτων δύο εβδομάδες πριν. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι η Σφινξ αποτελεί την ομάδα που κατάφερε να δώσει τέλος στο νικηφόρο σερί των 12 αναμετρήσεων του Πανφραπεδαϊκού με ισοπαλία 5-5 στο "Γήπεδο 3" στις 6 Φεβρουαρίου. Επιπρόσθετα, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει το σκληροτράχηλο χαρακτήρα όλων των αιγυπτιακών ομάδων της διοργάνωσης, που παραδοσιακά επιδιώκουν να μεταφέρουν το παιχνίδι στο πεδίο της δύναμης και της φυσικής κατάστασης, όπου συνήθως υπερτερούν.

Προϊστορία με αιγυπτιακές ομάδες

2 νίκες ΑΟΠ - 0 ισοπαλίες - 3 νίκες Αιγυπτίων

Δεν είναι δα κι εύκολα τα πράγματα όταν ο Παναιγειρατικός βρίσκεται στο χορτάρι αντιμέτωπος με συγκροτήματα Αιγυπτίων, καθώς σε πέντε αναμετρήσεις μετρά 2 νίκες και 3 ήττες με συντελεστή τερμάτων -6 (13-19).
Η πρώτη συνάντηση με αντιπάλους τις Πυραμίδες στη 1 Νοεμβρίου 2008 αποτελεί την πιο εφιαλτική βραδιά του ΑΟΠ στα γήπεδα της Αθήνας καθώς τα γκολ των Λαζαρίδη και Σαραντουλάκη αποδείχτηκαν εξαιρετικά λίγα για να σταματήσουν τον καταιγισμό των Αιγυπτίων με το σκορ να σταματά στο 2-7.
Την ίδια χρονιά, εν αντιθέσει με την πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου, στις 13 Δεκέμβρη τα τέσσερα χρυσά τέρματα του Δημήτρη Μάντζου, του Κρεκούκια, του Τσιμπούρη και του Καραμπάση έδωσαν μια ιστορική νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο τότε Νείλο με 4-3, έπειτα από μια επική αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ να βρίσκεται στο 1-3 υπέρ των Αιγυπτίων.
Ακολουθούν στις 10 Ιανουαρίου 2009 τα δύο γκολ του Ντοά, το σουτ του Μοτσάκου και η κεφαλιά του Μπούρα που δίνουν μια τεράστιας σημασίας νίκη-εκδίκηση κόντρα στις Πυραμίδες με σκορ 4-1, με τους παίκτες του Παναιγειρατικού να παραδίδουν μαθήματα ποδοσφαίρου.
Στις 21 Μαρτίου του ίδιου έτους, ο Παναιγειρατικός "πνίγηκε" στα νερά του Νείλου αλλά και του "Γηπέδου 1" που ήταν σε άθλια κατάσταση λόγω της καταρρακτώδους βροχής που δε σταμάτησε να πέφτει. Το γκολ του Κρεκούκια και το απίθανο τέρμα από πλάγιο άουτ του Λάμπρου έδωσαν ελπίδες στον ΑΟΠ για κάτι καλό, όμως οι Αιγύπτιοι στάθηκαν πιο τυχεροί κι επικράτησαν με 2-5.
Στην τελευταία συνάντηση του Παναιγειρατικού με ομάδες της Βορειοανατολικής Αφρικής, η προσεχής αντίπαλος Σφινξ βρήκε στις 30 Ιανουαρίου 2010 απέναντί της έναν ΑΟΠ που είχε υποστεί έαν άνευ λόγου black out και πέτυχε νίκη εις βάρος των Αχαιών με 1-3. Το μοναδικό γκολ του Παναί πέτυχε εκείνη τη βραδιά με γυριστή κεφαλιά ο Μάριος Μάντζος.